To kloke Gro-valg forlenger karrieren

Hadde en landslagsplan da hun returnerte til hjemlandet.

FULL INNSATS I FLERE ÅR TIL: Gro Hammerseng ga alt om Romania i går kveld, men det holdt ikke til seier. Nå sier Gro at hennes landslagspause trolig gir henne enda flere år på håndballbanen. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
FULL INNSATS I FLERE ÅR TIL: Gro Hammerseng ga alt om Romania i går kveld, men det holdt ikke til seier. Nå sier Gro at hennes landslagspause trolig gir henne enda flere år på håndballbanen. Foto: Henning Bagger / SCANPIXVis mer

||| ÅRHUS (Dagbladet): Gro Hammerseng tar flere hundre valg i en kamp. De fleste i løpet av tideler.

Et par andre håndballvalg har derimot vært særdeles veloverveide, og ikke preget av kampens hete:

Bevisst valg • Lanslagskapteinen la bort Norge-drakta etter OL, for å kun spille klubbhåndball.

• I sommer forlot hun Danmark og bilen trillet inn på kaia i Larvik.

Dette er to valg som kanskje kan forlenge karrieren hennes med et par år.

- Ja, det har du rett i. Litt av grunnen til at jeg dro til Larvik, var at jeg tenkte det ville være bra med tanke på landslaget, sier Hammerseng til Dagbladet.

Etter OL-gullet for drøyt to år siden, sa Hammerseng takk for seg på landslaget. Kroppen tålte ikke totalbelastningen mer, og kapteinen måtte forlate flaggskipet til norsk håndball.

Dobbel dekning To sesonger uten landslagshåndball har vært som balsam for kroppen hennes. Hun har hatt mulighet til å hente seg inn igjen etter klubbkamper og har kunnet hvile når lagvenninnene har reist på landslagssamlinger.

Nå er både lysten tilbake og kroppen klar.

Og siden hun spiller for Norges mest suverene klubb innen lagidretten, trenger hun ikke spille to ganger 30 hver gang. Det er dobbel dekning på alle plasser bortsett fra på linja, så belastningen blir mindre for Gro.

- Vi er så bra besatt på alle plasser i Larvik at det nesten er som å spille på landslaget. Og det er veldig viktig for oss, for skal vi holde det høye tempoet vi ønsker er vi nødt til å bytte en del, sier Hammerseng.

Slik bruker også Thorir Hergeirsson spillerne i denne ukas åttenasjonersturnering i danske Århus.

I går kveld spilte Gro sin andre kamp etter comebacket, mot Romania. En kamp som gikk fra lysende til helsvart - og tap 20-21.

- 21 baklengs skal være nok til seier. Dette er surt, men det hadde vært verre om vi var slappe og ikke prøvde, sier Hammerseng.

Disponeringer I går kveld spilte Hammerseng hele førsteomgangen, før hun startet andreomgangen på benken. Ti minutter seinere hadde Norges seksmålsledelse blitt spist opp og Hammerseng ble kastet inn på parketten igjen.

Uten at det hjalp.

- Jeg synes Gro er i fin utvikling og hun er veldig god til å jobbe med alt i spillet sitt, det fysiske, tekniske og taktiske. Men jeg vil ikke legge for mye ansvar på skuldrene hennes. Hun er på god vei, men vi må disponere klokt, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Kloke disponeringer og kloke valg.

Dette kan gi Gro mange år til på håndballbanen.

NB! Norge møter Sverige klokka 18 i kveld, en kamp håndballjentene ikke kan tape om de skal komme seg til semifinalen i åttenasjonersturneringen i Danmark.

TILBAKE: Gro Hammerseng styrte det norske spillet mot Romania i går kveld. Det gikk både bra - og ikke fullt så bra. Foto: Henning Bagger / SCANPIX
TILBAKE: Gro Hammerseng styrte det norske spillet mot Romania i går kveld. Det gikk både bra - og ikke fullt så bra. Foto: Henning Bagger / SCANPIX Vis mer