To kusker med store seiersambisjoner

Lex Maijon er blitt vant til å seiersdefilere. Kusk Gunnar Austevoll har god tro på et nytt seiersdekken på Forus lørdag.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne 46 millioner!

Det går sjelden en V75-omgang uten at skrellkusk Gunnar Austevoll dukker opp i vinnersirkelen. I V75-3/V5A-5 blir det neppe noen skrell om han skulle vinne. Med Lex Maijon må den velkjørende bergenseren finne seg i et tungt favorittstempel. Styrken har Lex Maijon altid hatt, men i det siste har også farten kommet. Lex Jon-sønnen er god i begge ender av løpene, og mye rart skal skje om han ikke dirigerer løpet fra et fint spor. 5-åringen er i kraftig utvikling og kan legge på til sin fjerde seier for året.

- Hesten har stabilisert seg mye og vært flink. Selv om han ikke er noen banker i mine øyne tror jeg bestemt vi skal kjempe om seieren igjen, sier Gunnar Austevoll.

Han har en overraskelse på lur også, hvis han slår den store favoritten Tinita Love i V75-6.

- Vincenza (V75-6) synes jeg har hevdet seg veldig bra i det siste. Med rett reise og maks tur kan hun vinne, røper han.

Pinball Wizard er en av Dagbladets bankere lørdag. To seirer på tre forsøk har det blitt. Pinball Wizard viste seg helt suveren fra tet sist. Lørdag kan han ta sin tredje årsseier i V75-4 på Forus Travbane.

- Pinball Wizard møter et par bra hester og trakk det dårligste sporet. Jeg har ambisjoner om å kjempe om seieren med ham likevel etter det han har vist. Det er en bra hest, sier trener og kusk Rune Wiig.

- Han er min beste sjanse for dagen, røper hjemmetreneren.

VANT TIL Å VINNE. Lex Maijon er blitt vant til å vinne. Det er gode muligheter for en ny V75-triumf på Forus. Foto: HESTEGUIDEN.COM
VANT TIL Å VINNE. Lex Maijon er blitt vant til å vinne. Det er gode muligheter for en ny V75-triumf på Forus. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Rune Wiig kusker nestfavoritten

Rune Wiig har kusket favoritten Laina Vang med stor suksess i de tre siste startene, og det har endt med like mange seirer. Lørdag kjører han stallhesten Smart Boszorg i samme løp (V75-2/V5A-4). Smart Boszorg er kanskje verst i mot favoritten, som er strøket inn et spor. Det kan bli problemer for S.J.s Photo-datteren fra førstesporet. Svingen kommer brått på Forus-ovalen, og førstesporet er derfor ingen fordel.

- Laina Vang har vært veldig god og vunnet lett i seiersløpene sine. Jeg synes hun har en god vinnersjanse igjen, opplyser Rune Wiig.

- Smart Boszorg traver fine løp. Han møter litt bedre hester, og sprintdistanse taler ikke til hans fordel. Men blir det tempo over forestillingen, synes jeg han får stå som en outsider om han kommer riktig til.

Rune Wiigs vurdering av egne oppsitt:

- Timian Best (V5A-1) rekordforbedret seg mye i debutløpet i desember. Han har siden hatt pause. Det er vanskelig å si hvor langt han rekker tidsmessig, men det er en hest som kan litt. Han er ikke helt borte i seierssammenheng.

- Torpa Emil (V75-1/V5A-3) møter gode hester, og det er en best mulig premie som gjelder.

- Tangen Per (V75-5) har ikke vist det helt store i de siste startene. Sprintdistanse og bakspor trekker ned. Fungerer han optimalt, trenger han ikke være helt borte, men i utgangspunktet er det en best mulig premie som gjelder.En alenevinner kan vinne utrolige 46 millioner.

NED HEST TIL Å BLI GLAD I. Rune Wiig serverer Pinball Wizard til V75-spillerne.