NØYTRALISERTE HVERANDRE: Start-trener mener at Start og Odd gjorde flinke til å ødelegge for hverandre. Det ble ingen mål- eller sjansefest på Sør Arena.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
NØYTRALISERTE HVERANDRE: Start-trener mener at Start og Odd gjorde flinke til å ødelegge for hverandre. Det ble ingen mål- eller sjansefest på Sør Arena.Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

- To lag som er gode til å ødelegge for hverandre

Start og Odd delte poengene i Kristiansand.

|||KRISTIANSAND (Dagbladet): Start - Odd 1-1.

Fint vårvær og god gressmatte dannet en fin ramme for midtukeoppgjøret mellom Start og Odd på Sør Arena i kveld.

Til tross for dette, og hjemmelagets gode sesongåpning, var det bare 9075 som hadde løst billett til kampen mellom nummer fire og sju på tabellen før denne runden.

De som hadde valgt sofaen hjemme i stedet for plastsetene på Sør Arena hadde liten grunn til å angre seg, dersom de hadde forventet seg en mål- og sjansefest.

- Det er to lag som er flinke til å ødelegge for hverandre. Dermed blir det ingen god kamp, oppsummerer Start-trener Knut Tørum.

Stillingskrig
I det første kvarteret handlet det meste om dueller og stillingskrig, og i den grad det var noen sjanser å snakke om så var det bortelaget som sto for dem.

Kampen var bare et par minutter gammel da Bentley fikk tid til å vende opp på seksten meter, men skuddet var svakt rett i armene på Kenneth Høie.

Bare et minutt eller to seinere er unggutten på Odds midtbane, Magnus Lekven, fremme med skuddfoten og testet hjemmelagets keeper. Men Høie fikk «fistet» til en corner som det ikke ble noe av.

LOVENDE START: Espen Børufsen og Start kom godt i gang, men skapte ikke all verden etter mange målrike kamper i sesonginnledningen.Foto: Digitalsport
LOVENDE START: Espen Børufsen og Start kom godt i gang, men skapte ikke all verden etter mange målrike kamper i sesonginnledningen.Foto: Digitalsport Vis mer

Først etter ti minutter måtte Odd-keeper Arni Gautur Arason i aksjon etter en halvfarlig heading fra Start-stopper Clarence Goodson.

Børufsen grep sjansen
Ytterligere ti minutter seinere var det, som så ofte før, Christian Bolaños som var arkitekten da han slo inn fra Starts høyreside. Han fant Chister Kleiven som igjen flikket videre til Espen Børufsen. Han satte ballen bak Arason til 1-0 for hjemmelaget.

- Det var moro å score, men det er ingen stor kamp fra vår side. Vi har ingen rytme i spillet. Annen omgang er bedre, men det var ikke bra nok. Vi ble blir spilt lavt, og løpende litt imellom, men Odd er gode. Derfor ble det mye defensivt, og ikke lett å skape noe offensivt, sier målscorer Børufsen.

- Espen Børufsen fortsetter der han har vært tidligere i år, og tar sjansen når den byr seg, skyter trener Tørum inn.

- Årsbeste
Hjemmelagets 1-0 scoring åpnet kampen, og spesielt Odd våget seg mer framover.

Det ga resultat bare fem minutter seinere. Bentley skjøt fra hjørnet av sekstenmeteren, Høie i hjemmemålet avverget til retur. Peter Kovacs fikk tak i returen og headet på mål, Høie ga ny retur som Magnus Myklebust satte i nettet til utlikning 1-1.

Resten av omgangen var det stort sett bortelaget Odd, som holdt i ballen, mens Start lå lavt og ventet på muligheter for angrepsduoen Ole Martin Årst og Mads Stokkelien, som hele tiden jaget de ballene som kom.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1 - et resultat Odd hadde mest grunn til å være misfornøyde med.

- Første omgang er årsbeste av oss, og det er sterkt å spille så bra på bortebane mot et så sterkt lag. Vi sto høyt i banen, og slapp ikke dem til på annet enn målet. Det er litt skuffende at vi ikke leder etter en slik førsteomgang, Selv om vi hadde fortjent å lede etter førsteomgang gjorde vi ikke det, sier Odd-kaptein Morten Fevang.

Kaffe og cola
Begge lagene kom uforandret på banen i annen omgang, og igjen var det bortelaget som åpnet best med en farlighet foran Høie etter bare et drøyt minutt. Men det ble med forsøket, fra målscorer Myklebust, som ble avblåst for hands.

I en sjansefattig innledning på den andre omgangen var det dommer Svein-Erik Edvartsen som fikk mest oppmerksomhet ved stadig å stykke opp spillet med unødvendige avblåsninger.

UTLIGNET: Magnus Myklebust kranglet inn utligningen etter en kavalkade av returer og brente sjanser i forkant.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
UTLIGNET: Magnus Myklebust kranglet inn utligningen etter en kavalkade av returer og brente sjanser i forkant.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Start var i denne perioden kyniske ved å ligge lavt og satse på hurtige overganger og et dyktig spisspar. Men presisjonen var ikke god nok på de overgangsmulighetene som kom og da hjalp det ikke å hete verken Stokkelien eller Årst.

På motsatt banehavdel var det Kovacs og Bentley, i første rekke, som lå og utfordret offsidegrensa for et Odd-lag med klart mest ballinnehav, selv på bortebane.

Etter 75 minutter satte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo inn Fredrik Gulsvik for Myklebust, for å sette trykk på Start, med et klart ønske å ta med seg alle tre poengene hjem til Skien.

Start på sin side svarte med å sette inn Olufemi Oladapo for Stokkelien, kombinert med å servere en blanding av kaffe og cola, som en oppkvikker på tampen, for dem som skulle «stå» samtlige 90 minutter.

Fagermo sendte også innpå Håvard Storbæk, med friske bein, for en sliten Simen Brenne.

Da svarte kollega Knut Tørum, på motsatt benk, med å sende innpå Morten Hæstad for Espen Børufsen.

Ingen av byttene ga tellende resultat, og om det var oppkvikkeren, i form av kaffe og cola, fra benken som gjorde det skal være usagt, men Start var i hvert fall det friskeste laget de siste minuttene.
Likevel endte det med 1-1, og poengdeling, som alt i alt var et rettferdig resultat sett ut i fra spill og sjanser. Selv om det var en kjedelig annen omgang med mer spill enn sjanser.

- En bra bortekamp av oss. Etter seks kamper har vi fått en grei åpning. Vi skulle gjerne hatt litt flere poeng, men får håpe på tre poeng til helga, sier Odds Simen Brenne.