To Leeds-fans drept i fotballbråk

To av supporterne til den Engelske fotballklubben Leeds ble i går kveld stukket i hjel etter et sammenstøt med fans fra den tyrkiske fotballklubben Galatasaray. Fire andre Leeds-fans ligger alvorlig skadd på sykehus.

Christopher Laffeuse (37) fra Holbeck i Leeds døde av skadene da han ble knivstukket. Også Leeds-supporteren Kevin Speight omkom, etter at legene hadde jobbet med å redde livet hans i tre timer.

Dagens kamp mellom de to lagene vil likevel gå som planlagt.

Bråket begynte ved 09.30-tida norsk tid, etter at engelskmennene dro fra en pub i Istanbul. Ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia fornærmet en av dem en gruppe tyrkiske menn.

Hele 11 fotballtilhengere ble skadd i bråket i går. De ble kjørt til sykehus etter skader forårsaket av blant annet kniver. Rundt 25 mennesker ble arrestert i forbindelse med bråket.

Blir kamp

Til tross for tragedien er det bestemt at kampen - som er semi-finale i UEFA-cupen - skal gå som planlagt. Leeds har avlyst alle dagens flyavganger som er bestilt av klubben og supportere.

- Vi ber supporterne som har tenkt å reise nedover om å holde seg hjemme. Rådet blir gitt for å ivareta alles sikkerhet, sier styreformann i Leeds, Peter Ridsdale til AP.

De 500 engelske supporterne som er i Istanbul, har fått beskjed om å holde seg inne på hotellet. Politiet vil eskortere dem til kveldens kamp.

SKADD: 11 supportere ble sendt til sykehus. Minst fire har alvorlige skader.
TRAGISK: Fotballbråket mellom engelskmenn og tyrkere fikk et tragisk utfall.