To lettelsens mål

To mann, to strøkne scoringer og 2- 0.

Da Manchester United hadde gjort jobben mot Stuttgart, ble matchvinnerne Ruud van Nistelrooy og Ryan Giggs tatt av banen.

Europas gjerrigste lag sto mellom Manchester United og den store faren foran trekningen av åttendedelsfinalene i Champions League.

Skapte lite

Manchester United sikret avansement mot Panathinaikos i forrige runde, men uten seier på Old Trafford ville de være i fare for å trekke lag som Real Madrid, AC Milan og Juventus. Og du så det på sir Alex Ferguson der han nærmest tygde kjeven sin ut av ledd mot slutten av første omgang.

Fordi gutta hans omtrent ikke hadde skapt noe som helst.

Mye av årsakene til det skyldtes kantspillerne Quinton Fortune og Darren Fletcher som ikke behersker det å spille kant. I hvert fall ikke like godt som lynkjappe Ryan Giggs og Ronaldo. Men da Giggs kom seg ut der han er best, og avanserte innover med dribleferdigheter fra den øverste skuffen, kom muligheten.

Fordi han fant Ruud van Nistelrooy foran mål med strøken crossball.

Og nederlenderen hadde ventet på den pasningen. Ventet på sjansen som ville plassere ham ved siden av legendariske Denis Law som Manchester Uniteds mestscorende spiller i Europa. Og han bukket til takk - bukket ballen i bakken og i mål til sin 28. scoring i Europa.

Konge aleine

Når United spiller åttendedelsfinale på nyåret vil han være konge aleine.

Ruud van Nistelrooy blir omtalt som den perfekte spissen. Ikke bare fordi han scorer fra alle mulige og umulige vinkler, men fordi arbeidskapasiteten og lojaliteten til laget sjelden blir borte i måljakten. Og nettopp derfor åpnet han også døra til 2- 0.

Og: Da han slo pasningen inn i rommet til Ryan Giggs var det kjørt på Old Trafford.

Ryan Giggs ventet bare på den pasningen da han stakk. Og den kom etter - presis og letthåndterlig. Avslutningen solo med Stuttgarts keeper var nærmest for en skuldertrekning å regne.

Resten handlet om å takke ham som hadde levert.

KAMPFAKTA

Champions League

Manchester United- Stuttgart: 2- 0 (1- 0).

Mål: 1- 0 Ruud van Nistelrooy (45), 2- 0 Ryan Giggs (58).

1- 0: Manchester Uniteds Ruud van Nistelrooy header ballen i mål forbi Stuttgarts Tim Wenzel på Old Trafford.