To løpshester drept av elektrisk støt fra bakken

Dyretragedie i England.

DYRETRAGEDIE: To løpshester ligger tildekket på bakken i Newbury, England. Dyrene ble trolig drept av elektrisk støt.Foto: SCANPIX/AP/Steve Parsons/PA
DYRETRAGEDIE: To løpshester ligger tildekket på bakken i Newbury, England. Dyrene ble trolig drept av elektrisk støt.Foto: SCANPIX/AP/Steve Parsons/PAVis mer

(Dagbladet): Hesteløpsbanen i Newbury, England ble rammet av tragedie da to hester døde i en ulykke før start i går ettermiddag, skriver Independent.

Fenix Two og Marching Song ble ført rundt på gressplenen før det første hinderløpet da de plutselig reagerte voldsomt og kollapset side om side i paradeområdet på banen.

Bare minutter senere var begge døde.

Strømkabler
Hestesportmyndighetene i England etterforsker nå saken, men trolig var det strømkabler under bakken der de to hestene kollapset, som førte til ulykken.

To andre hester reagerte på liknende måte, men kom fysisk uskadd fra hendelsen.

- Det virker mulig at de to hestene som dessverre døde hadde stålsko på seg, mens de to som overlevde hadde aluminiumsplater på sine. Det er høyst mulig at det er derfor strømmen har blitt ledet i hestene, men ikke i menneskene som jobbet med dem, sier løpsdirektør Stephen Higgins, ifølge Independent.

Brannskader
Ingen mennesker ble skadd i ulykken, men flere fortalte de kunne kjenne svake elektriske støt da de fjernet utstyr fra de rammede dyrene.

Andre hester skal også ha fått milde brannskader rundt metallfestene i munnen, og beskrives som «traumatiserte».

- Vi har sett på de 40 år gamle tegningene, og det viser seg at det før byggingen av hovedtribunen i 1992 fantes en kabel som kan ha vært i det området. Vi gjorde noe rutinemessig vedlikehold tidligere denne uka, som vi alltid gjør før løp. Hvorvidt det har ført til noen forstyrrelser under bakken er umulig å si sikkert, men det virker sannsynlig, sier Stephen Higgins.

Det første løpet ble gjennomført, selv om flere hester ble trukket fra starten. Deretter ble resten av dagen avlyst av sikkerhetshensyn.