Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To magiske LSK-minutter var nok

Unggutter sendte Viking poengløse hjem.

KANARIGUL FRAMTID: Ruben Gabrielsen (bildet) og Fredrik Gulbrandsen sørget for Lillestrøm-seier mot Viking hjemme på Åråsen.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KANARIGUL FRAMTID: Ruben Gabrielsen (bildet) og Fredrik Gulbrandsen sørget for Lillestrøm-seier mot Viking hjemme på Åråsen.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm - Viking 2-1.

To magiske minutter i første omgang var alt Lillestrøm trengte for å sikre seg en viktig trepoenger hjemme mot Viking på Åråsen.

Begge målene signert Åråsens nye tenåringsidoler, Ruben Gabrielsen og Fredrik Gulbrandsen.

Ledermålet var riktig nok ikke av fineste sort. Et langt frispark ble slått inn i Viking-boksen, uten at noen av bortelagets forsvarsspillere klarte å få klarert ballen. Det utnyttet høyreving Gabrielsen, som kunne pirke inn ledermålet.

Rune Allmenning Jarstein hadde verken rukket å bli irritert på seg selv eller forsvarsspillerne sine før han igjen måtte hente ballen ut av nettet. Denne gang var scoringen resultat av et virkelig mønsterangrep fra Lillestrøms side.

Islendingen Björn Bergmann Sigurdarson rundlurte en småsvimmel Håkon Skogseid, før han nydelig spilte Fredrik Gulbrandsen fri foran mål. Viking-keeper Jarstein var sjanseløs på ungguttens kontante avslutning.
 
Sjokkert Viking-lag Ledelsen kom mer eller mindre uten forvarsel for et sjokkert bortelag.

Viking så ut til å ha festet et brukbart grep på Lillestrøms innledningsvis friske angripere.

De fikk også en god mulighet, da unggutten Yann-Erik de Lanlay fikk gli merkverdig lett gjennom hjemmelagets forsvarsrekke. Avslutningen gikk derimot rett på Tippeliga-debutant Andreas Fjeldstad i LSK-målet.

Etter scoringen hadde Viking derimot tydelige problemer med å stable seg på beina. Sigurdarson var centimetere unna etter at Viking-forsvaret så ut til å midlertidig ha forlatt Åråsen. Men en god redning av Jarstein hindret den komplette fiasko for Hareides menn.

Skjerpet Viking Den tidligere landslagstreneren hadde tydelig hatt et alvorsord med sine utvalgte i pausen, for det var et skjerpet Viking-lag som kom ut etter hvilen.

Veteran Erik Nevland kom inn for høyreback Håkon Skogseid, som hadde et mareritt av en førsteomgang, og så ut til å gi bortelaget mer tyngde fremover.

Men til tross for et spillemessig overtak, klarte ikke Viking å skape de helt store sjansene.

Før unggutt Valon Berisha slo til. Med et nydelig langskudd fra rundt 20 minutter, godt til høyre for keeperdebutant Fjeldstad i full strekk, ga han virkelig Hareide og Viking nytt håp om poeng.

Men det skulle vise seg å bli med håpet. Viking kom aldri nærmere enn et par farlige innlegg i sluttminuttene og åråsenpublikummet kunne juble for den andre hjemmeseieren på rad.