To magiske minutter reddet United fra kjempeflause

Nær nok en smell.

MATCHVINNER: Her header Manchester Uniteds innbytter Javier Hernandez inn seiersmålet mot Stoke i ettermiddag. United snudde kampen mot slutten. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Her header Manchester Uniteds innbytter Javier Hernandez inn seiersmålet mot Stoke i ettermiddag. United snudde kampen mot slutten. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Som om Manchester United og David Moyes ikke var i nok trøbbel fra før: Hjemmetap mot Stoke City hadde ikke akkurat gått i supporternes bøker som godkjent.

De røde gikk ut på Old Trafford i ettermiddag i håp om å snu en dårlig trend, og det klarte de. Men seieren satt langt inne. Veldig langt.

Sittende Crouch Mark Hughes' Stoke tok ledelsen etter bare to minutter, da en sittende Peter Crouch kranglet kula i mål bak David de Gea etter litt fram og tilbake i Uniteds sekstenmeter.

De røde dominerte spillet etter Stokes ledermål, og det lå lenge en scoring i lufta. Den kom også - på et tilsynelatende perfekt tidspunkt - da Robin van Persie dunket inn utlikningen på volley etter en retur fra Stoke-keeper Asmir Begovic. Da var det spilt 43 minutter på Old Trafford.

At det var nettopp van Persie som noterte seg for goalen var nok lettende både for nederlenderen selv, og ikke minst David Moyes. Manageren så seg så seint som fredag nødt til å avkrefte at forholdet mellom de to ikke er av det beste slaget.

Herlig frisparkmål Uniteds glede ble imidlertid kortvarig. På overtid i første omgang fikk nemlig Stoke frispark i god posisjon.

Den østerrikske villstyringen Marko Arnautovic styrte frisparket på herlig vis i nærmeste kryss fra drøyt 20 meter. Stoke tok dermed, nærmest sensasjonelt, ledelsen for andre gang denne ettermiddagen.

United gikk ut i hundre etter pause, men til tross for at stjerneskuddet Adnan Januzaj, Javier Hernandez og Antonio Valencia erstattet henholdsvis Nani, Tom Cleverley og Chris Smalling, sleit Moyes' menn lenge med å sette Begovic ordentlig på prøve.

Mark Hughes kommanderte Stoke-troppene til å ligge svært dypt, og United hadde verken presisjonen - eller i dette tilfelle - kvaliteten til å bryte ned bortelaget.

Rooney tok ansvar Det vil si inntil 78 minutter var spilt. Da tvang hjemmelaget nemlig fram en corner. I feltet lurte Wayne Rooney, som åpenbart hadde bestemt seg for at nok var nok.

Landslagsspissen møtte corneren på første stolpe, og headet kula i en herlig bue over Begovic og inn i lengste kryss.

To minutter seinere var det innbytter Hernandez sin tur. Patrice Evra dro seg helt ned til dødlinja på venstresiden, før han la glimrende inn i boksen.

I høy fart bakfra kom Hernandez, og mexicaneren hadde få problemer med å stange inn kampens femte og siste mål.

3-2 ble sluttresultatet på Old Trafford, og det gir Moyes gir arbeidsro, i hvert fall fram til bortemøtet med Fulham neste helg.

Moyes innrømmer etter dagens oppgjør at han var bekymret underveis.

— Jeg var bekymret for at målene ikke skulle komme, spesielt da vi lå under med 2-1. Jeg synes vi fortjente seieren. Vi trykket på og fortjente å score, sier Moyes ifølge BBC.

• United står nå med 14 poeng, og er med det åtte bak serieleder Arsenal etter ni kamper.