Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To mål og cuptap for skuffet Henriksen

Markus Henriksen scoret for begge lag og hadde en stor sjanse til å sende Alkmaar til cupfinale, men det var Feyenoord som greide å avgjøre torsdagens semifinale med 3-1.

TAPTE: Markus Henriksen i aksjon for Alkmaar i semifinalen mot Feyenoord i den nederlandske cupen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TAPTE: Markus Henriksen i aksjon for Alkmaar i semifinalen mot Feyenoord i den nederlandske cupen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er veldig skuffet. Vi ville til cupfinale, men nå blir det ikke i år. Vi hadde sjansen til å drepe kampen i annen omgang, men dessverre greide vi det ikke, sa Henriksen til NTB.

Første omgang var trist for Alkmaar, som var nest best i det meste og kom under på Henriksens selvmål etter et snaut kvarter. Finalehåpet virket fjernt ved halvtid, men mindre enn et halvt minutt etter at han tok avspark i annen omgang utlignet nordmannen.

Den svært offensive venstrebacken Ridgeciano Haps brøt gjennom og kjempet ballen forbi keeper, og ved lengste stolpe dukket Henriksen opp og satte den i mål. Han tok med seg ballen på et vilt jubelløp ut mot innbytterbenken, der han havnet innerst i en klynge av glade Alkmaar-spillere.

Det var nordmannens fjerde cupmål denne sesongen, mot 11 i serien.

- Førsteomgangen vår var ikke god nok. Feyenoord fikk ha ballen for mye, kom til for mange sjanser og dødballer. Men vi fikk en fantastisk start på annen omgang etter en god prat i pausen, sa Henriksen.

- Etter utligningen så vi at Feyenoord-spillerne ble mo i knærne.

Nedtur Alkmaar satte Feyenoord under press og sin lille tilhengerskare i sanghumør. I det 73. minutt var Henriksen involvert tre ganger i en herlig kontring som endte med at han ble spilt gjennom. Han tok ballen forbi keeper, men vinkelen ble for spiss.

- Jeg trodde keeper skulle være borte etter den første dragningen, men han hang veldig godt med, og så fikk jeg ikke chippet den inn, sa han.

Gjestene presset voldsomt, og Henriksen var flere ganger i dueller i feltet. Dabney dos Santos traff stolpen, men i stedet var det Feyenoord som fikk det avgjørende målet da Michel Kramer i det 78. minutt fikk stå alene foran mål.

Fem minutter før slutt måtte Henriksen trøste Ron Vlaar, som forårsaket straffesparket Feyenoord-kaptein Dirk Kuyt omsatte i 3-1.

Uheldig Et av Alkmaars farligste våpen er hjørnespark, og Henriksen er en av lagets målfarligste spillere. Ironisk nok var det kombinasjonen som sendte Feyenoord i ledelse på fullsatte De Kuyp etter et kvarter.

På kampens førte hjørnespark satte Kramer hodet på ballen ved nærmeste hjørne av 5-meteren. Inne i målgården sto Henriksen, som ikke greide å komme seg unna. Han styrte ballen i eget mål med foten. Det var Feyenoords sjuende mål i cupen denne sesongen, og det tredje selvmålet.

Nordmannen fikk tett oppmerksomhet fra Karim el-Ahmadi, som hele tiden orienterte seg mot Alkmaar-kapteinen og nektet ham å utfolde seg i mellomrommet. Etter pause ble Henriksen likevel sentral i en offensiv som fort kunne gitt seier.

Etter at Henriksen ble lagkaptein vant Alkmaar sine åtte første kamper i 2016, men etter 1-4-tapet for Ajax i serien sist søndag kom en ny smell i semifinalen. Det er Feyenoord som får spille cupfinale mot Utrecht 24. april.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media