To mål og rett i dusjen

Keane i hovedrollen da Tottenham knuste Bolton.

(Dagbladet.no): Tottenham - Bolton 4-1.

Tyve minutters stor kremfotball så ut til å være nok for Tottenham hjemme mot Bolton i dag.


Men da tomålsscorer Robbie Keane laget straffe og ble utvist ti minutter før pause, fryktet Spurs-fansen at enda en fest på White Hart Lane var i ferd med å bli ødelagt.

Heldigvis for dem handlet manager Martin Jol inn en klassespiller i Dimitar Berbatov før denne sesongen.

Spisspar i storform

Samarbeidet Berbatov - Keane har vist seg å være gull verdt for Tottenham denne sesongen. Etter 12 minutter betydde de to mål igjen. Paul Robinsons lange frispark endte på Berbatovs silkemyke høyrefot, og bulgareren brukte en berøring til på å spille gjennom en fremadstormende Robbie Keane.

Fra skrått hold overrasket Keane keeper Jaaskelainen med et kjapt skudd mot korthjørnet, og ballen smatt inn via stolpen. Pent av Berbatov, smart av Keane, 1-0.

Stelio Giannakopoulos kunne utliknet kort tid etter, da headingen hans presset Robinson til en god redning. Innlegget var presist, men headingen kom for rett på til at Robinson skulle bli lurt.

FRA JUBEL TIL TRISTESSE: Robbie Keane storspilte i halvtimen han fikk, og herjet med Bolton-forsvaret sammen med Dimitar Berbatov. Men festen ble ødelagt da han handset på streken og ble utvist av dommer Graham Poll. Foto: AP/Reuters
FRA JUBEL TIL TRISTESSE: Robbie Keane storspilte i halvtimen han fikk, og herjet med Bolton-forsvaret sammen med Dimitar Berbatov. Men festen ble ødelagt da han handset på streken og ble utvist av dommer Graham Poll. Foto: AP/Reuters Vis mer

Tottenhams spisser var igjen sentrale da Jermaine Jenas økte til 2-0 etter 18 minutter. Igjen gjorde Berbatov en strålende jobb som oppspillspunkt. Han la igjen til Robbie Keane, som fintet gjennomspill til lynraske Aaron Lennon, og prøvde seg med et nytt lurt skudd. Returen fra Jaaskelainen endte i beina til Jenas, som fikk dyttet ballen over linja.

Tre minutter senere var kampen avgjort. Tottenham vartet opp med søndagsglad angrepsfotball, og et fint veggspill sendte Chimbonda gjennom på høyrekanten. Inne foran mål lurte Robbie Keane seg unna oppasseren, og iren ekspederte enkelt Chimbondas lave innlegg opp i nettaket.

Martin Jol kunne koste på seg et smil, Spurs\' første hjemmeseier i 2007 var så godt som klar allerede etter halvspilt førsteomgang.

Men dette var før dramatikken startet på White Hart Lane.

Blikk stille på tribunene ble det da Graham Poll ga straffespark til Bolton etter 35 minutter. Robbie Keane reddet Ivan Campos heading på streken, ballen traff ham i brystet og streifet hånda på vei mot bakken.

Straffen ble stille anerkjent av tilskuerne bak Tottenhams mål, men da Poll trakk opp det uunngåelige røde kortet og viste det til Keane ble stillheten brutt.

Helten hadde fått drømmekampen ødelagt og tuslet mot garderoben mens han bedyret sin uskyld. Bak ham satte Gary Speed inn 1-3, og lagde ny spenning i kampen.

Det mente i alle fall Ivan Campo, som vred ballen ut av Paul Robinsons hender og sprintet mot midtsirkelen for å få kampen i gang igjen.

Men stormløpet Campo planla kom aldri. Tottenham forsvarte seg til pause, og kom på banen i andre omgang med samme plan. Lange oppspill på Berbatov, forsiktige to mann oppe på corner, og hele laget bak ballen i forsvar hindret Bolton i å skape de store sjansene.

Fenomenale Berbatov

I stedet var det enslige Berbatov som fortsatte å herje med Bolton-forsvaret. Etter 73 minutter var det nok et fantastisk forarbeid av bulgareren som førte frem til en stor sjanse. Berbatov satte opp Jermaine Jenas, som klinket til og satte Jaaskelainen på en stor prøve. Malbranque kom seg først til returen, men også den fikk den finske målvakten dyttet unna.

Boltons største kom et knapt kvarter før slutt da Vaz Te stusset en Stelios-heading over fra to meter.

Til slutt fikk i stedet Aaron Lennon avslutte ballet på overtid, da han satte inn 4-1 etter å ha blitt spilt fri av Malbranque. Hjemmelaget kjempet hardt med ti mann, og Lennons scoring var en fortjent belønning.

Sterk hjemmeseier av Tottenham, fenomenal oppvisning av Dimitar Berbatov, mens Robbie Keane stjal overskriftene med bare en drøy halvtime på banen.

ENMANNSHÆR: Dimitar Berbatov ble tvunget til å være et angrep alene etter at Keane ble utvist, og gjorde seg umulig for svimle Bolton-stoppere.
2-0: Jermaine Jenas scoret Tottenhams andre mål i den sterke seieren over Bolton i dag.