To mål unna superbonus

Athletic Bilbao- Valencia 1- 1. John Carew utliknet med sitt sjuende seriemål for Valencia - hans åttende totalt for klubben. Ved ti scoringer venter en klekkelig bonus fra en meget tilfreds Valencia-ledelse. Men først må han stå over minst en kamp etter at han ble utvist i fire minutter før slutt.

Under kontraktsforhandlingen mellom Valencia og Carew ga klubbledelsen uttrykk for hva de krevde for at en innkjøpt spiss med Carews prislapp skulle kalles en suksess.

Ti scoringer i obligatoriske kamper.

Carew har i øyeblikket åtte: Sju i serien og én i Champions League.

Carews agent, Per A. Flod, bekrefter at det finnes en slik bonus i kontrakten. Og at den er ganske fet, selv for en meget godt betalt fotballspiller.

Jul på toppen

- Detaljer i kontrakten vil jeg ikke gå inn på. Men det er en bra sum i forhold til de lønnsbetingelsene John har i dag, sier Flod.

Carew har på oppsiktsvekkende kort tid tilpasset seg både tempoet og ferdighetsnivået i verdens kanskje beste liga.

Feiret for vilt

I går feiret han også som en spanjol. Litt for mye, mente dommeren og ga Carew nytt gult kort - og dermed måtte han i dusjen fire minutter før juleferien startet.

Men han rakk å sikre jula på tabelltoppen i La Liga, etter at plassen var bortlånt til Real Madrid i et døgn. Men det så lenge vanskelig ut. Baskerne fra Bilbao gikk som ventet hardt ut, og tok ledelsen allerede etter 14 minutter - ved Urrutia. Valencia leder nå på bedre målforskjell enn Real Madrid - men har også én kamp mer spilt.

Ski-nekt

I dag reiser Carew hjem til julefeiring i Norge og Gudbrandsdalen. Men han får ikke lov å gå på ski. Det er nedfelt i forsikringspapirene til alle som jobber i Valencia. Primært med tanke på alle alpinanleggene i Mellom-Europa som kan ta knekken på dyre fotballbein. Men kjenner vi Carew rett, så akter han sikkert å lure seg ut på en rolig tur med topplue og langrennsski i Gudbrandsdalen.

MÅL I SIKTE... og da blir det bonus på John Carew.