Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To måneders kjøreforbud venter Solberg i Sverige

- Tar den straffen jeg måtte få, sier Petter.

MÅ SITTE PÅ MER: Petter Solberg mister trolig retten til å kjøre på svenske veier i en til to måneder.FOTO: BENJAMIN A. WARD
MÅ SITTE PÅ MER: Petter Solberg mister trolig retten til å kjøre på svenske veier i en til to måneder.FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer

Rallyfører Petter Solberg (36) får trolig kjøreforbud i opptil to måneder - men kun på svenske veier.

Svensk politi stoppet nordmannen på vei mellom service og den femte fartsprøven i Rally Sverige like før klokken 14 fredag. Bilen hans var målt til en hastighet på 112 km/t i 80-sonen.

Dermed ble Petter Solberg straks ilagt kjøreforbud, hvilket han vedtok på stedet. Han fikk dog dispensasjon til å kjøre videre i 48 timer, men måtte overlate rattet til sin kartleser på siste fartsprøve søndag.

- Førerkortet mitt er ikke tatt fra meg, men jeg er ilagt et kjøreforbud i Sverige. Jeg har ingen annen unnskyldning enn at jeg hadde fokus på noe annet etter å ha kommet for sent ut fra service med tapt tid å ta igjen for å rekke neste fartsprøve. Jeg tar den straffen jeg måtte få, sier Petter Solberg til NTB.

Ifølge Solbergs svenske advokat er det ventet at kjøreforbudet vil gjelde i en til to måneder. Trolig vil han også få en bot.

Fra 1. januar i fjor tok Transportstyrelsen over ansvaret for spørsmål om førerkort i Sverige. Politiet vil ventelig overlate saken til Transportstyrelsen denne uken.

- Det er ingen fare for at denne saken skal påvirke min videre satsning i VM, heter det i en pressemelding fra 2003-verdensmesteren.

Solberg har registrert fast bostedsadresse i Monaco, men oppholder seg ofte i kona Pernillas hjemland. Ekteparet eier et landsted kloss inntil grensen til Norge mellom Torsby og Kongsvinger.

Det er ikke unikt at en rallyfører mister kjøretillatelsen og blir bøtelagt i forbindelse med VM-runder i rally. Spesielt i Monaco, Australia og Storbritannia har politimyndigheten vært aktive med lasermåling når det har vært arrangert rallyløp.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling