- To måneders nedbør i løpet av natta betyr at banen kan bli et problem

Duket for sjøslag mellom Tyskland og USA.

VÅTT: USA og Tyskland skal gjøre opp om gruppeseieren i gruppe G i kveld. Men det ser ut til at forholdene kommer til å bli alt annet enn idelle i Recife. Byen har nemlig fått enorme mengder nedbør de siste timene. Foto: EPA/THOMAS EISENHUTH/NTB SCANPIX
VÅTT: USA og Tyskland skal gjøre opp om gruppeseieren i gruppe G i kveld. Men det ser ut til at forholdene kommer til å bli alt annet enn idelle i Recife. Byen har nemlig fått enorme mengder nedbør de siste timene. Foto: EPA/THOMAS EISENHUTH/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt i VM direkte

(Dagbladet): USA og Tyskland skal gjøre opp om gruppeseieren i gruppe G i kveld. Men det ser ut til at forholdene kommer til å bli alt annet enn idelle i Recife.

Byen har nemlig fått enorme mengder nedbør de siste timene.

- Trafikkaos David McDonnell, som er i Brasil og dekker mesterskapet for den engelske avisa The Mirror, skriver på Twitter at kampen foreløpig ser ut til å gå av stabelen som planlagt, men at det fortsatt regner og at baneforholdene kommer til å være «farlige».

The Telegraph-journalist Mark Ogden kan også rapportere om forferdelige værforhold.

- Det er trafikkaos i Recife. Veiene er oversvømt av store vannmengder. Det er foreløpig ikke noe spørsmål om at kampen ikke gjennomføres, men med to måneders nedbør i løpet av natta betyr at banen kan bli et problem, sier han på Twitter.

FIFA sier foreløpig at kampen vil gjennomføres som planlagt. Det er ikke rart med tanke på det logistiske marerittet som vil utspille seg om kampen blir utsatt.

Det vil være veldig uheldig dersom USA og Tyskland kan spille på resultatet fra den andre kampen mellom Ghana og Portugal.

Konspirasjonsteorier I skrivende stund står både USA og Tyskland med fire poeng. Portugal og Ghana, som møtes i den andre kampen klokka 18, har ett poeng hver.

Dermed kan både USA og Portugal ta seg videre med uavgjort. Det har naturligvis gitt opphav til konspirasjonsteorier som ikke akkurat svekkes av hvem som er de to lags trenere.

Landslagssjefene for de to nasjonene, Joachim Löw og Jürgen Klinsmann, var henholdsvis assistent og hovedtrener da Tyskland arrangerte VM i 2006.

Ghana-kaos Og som om ikke forholdene i gruppe G var spesielle nok allerede, er det bare å ta en titt på det som skjer i den ghanesiske leiren.

Bare timer før den avgjørende gruppespillkampen mot Portugal, kommer det meldinger om fullstendig kaos.

Prince-Boateng skjelte ut trener Akwasi Appiah da sistnevnte spurte om en episode på treningen, og Sulley Muntari har ifølge forbundet slått til et medlem av det nasjonale fotballforbundet, og et medlem av støtteapparatet til landslaget.

- Etter treninga spurte jeg treneren om hva han hadde mot meg. Da begynte han å skrike til meg og fornærmet meg. Det ble sagt ord som «fuck off», sier han til tyske Bild.

Det heter i pressemeldingen fra det ghanesiske forbundet at «Boateng ikke har vist noen anger i etterkant av episoden, og at han derfor blir sendt hjem».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer