To meksikanske spillere dopingtatt

Tatt før Confederations Cup.

Ifølge trener Ricardo Lavolpe ble de to forsvarerne Salvador Carmona og Aaron Galindo utestengt tirsdag av «disiplinærårsaker».

Torsdag ba Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om en gransking av saken. I dag opplyste FIFA at det meksikanske forbundet har bekreftet de positive testene.

Resultatet står

Mexico har overrasket stort i turneringen og slo Brasil 1-0 forrige helg. Søndag møter de Argentina i semifinalen. Ifølge FIFA vil ikke dopingavsløringen påvirke Mexicos plassering, men de sier det meksikanske forbundet må etterforske saken og gjennomføre straffetiltak umiddelbart.

Mexicos fotballpresident Alberto de la Torre sa fredag at lagets lege hadde informert ham om at spillerne hadde tatt «dråper» av et medisinsk preparat som står på forbudslisten. Han bekreftet også at resultatene av prøvene ikke var klare før spillerne dro til Tyskland.

– Vi pleier å teste før turneringer, men denne gangen fikk vi dessverre ikke resultatene før konkurransen var i gang, sa de la Torre i Frankfurt.

Ikke testet i Tyskland

Landslagskaptein Pavel Pardo sier laget støtter de to spillerne, men at de også er kritiske.

– Det er mangel på disiplin, og ikke noe annet, som er åraken til at de ble sendt hjem.

FIFA understreker at de positive resultatene ikke er fra de to siste ukene før turneringen. Verken Carmona eller Galindo er testet i løpet av Confederations Cup.

Det er ikke klart hva slags straff de to kan vente seg.