To meter fra lønnshopp

Etter 239,5 kilometers blodslit måtte Kurt Asle Arvesen se italieneren Paolo Savoldelli suse forbi rett før mål. Dermed mistet romsdalingen også et gullkantet trumfkort når han til høsten skal i kontraktsforhandlinger.

20. juli var merket av på kalenderen. Etappen fra Pau til Revel i Sør-Frankrike var en av fire etapper som skulle gjøre Kurt Asle Arvesen historisk. Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd er hittil de to eneste nordmennene som har vunnet i Tour de France. Men det holdt ikke helt inn - og etter å ha blitt slått med en sykkellengde i den høydramatiske spurten, var 30-åringen var utrolig skuffet.

-  Sånn er sykkelsporten. Vi er 190 som stiller til start og i mål er det bare én vinner. I fotball er det tross alt 11 av 22 som vinner. Men det er som å gå fra himmelen til helvete når dette skjer, sier Arvesen.

Best å bli

For en etappetriumf i Tour de France er stort. Og det var også en av grunnene til at nordmannen har ventet med å skrive under ny kontrakt med sitt danske profflag CSC.

-  Det kunne vært et trumfkort i forhandlingene. For en seier og en andreplass i Tour de France er som natt og dag. Det er ingen som husker hvem som ble nummer to, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad til Dagbladet.

-  Det er utrolig bittert. Det kunne vært en helt annen sykkelkarriere med en seier i Tour de France, sier Arvesen sjøl etter målgang.

Kaggestad tror Arvesen er garantert ny kontrakt med Bjarne Riis\' lag.

-  Selv om mange lag sikkert kunne hatt nytte av Kurt Asle, så tror jeg han gjør best i å bli, mener Kaggestad.

Men Arvesen er likevel i ferd med å sikre seg god lønn for Tour-strevet når bonusen blir delt etter søndagens avslutningsetappe på Champs-Élysées i Paris. CSCs lagkaptein Ivan Basso har nemlig stø kurs mot en 2. plass i sammendraget. Den vil gi 170 000 euro (cirka 1,36 millioner norske kroner). I tillegg ligger CSC an til å kapre 3. plassen i lagkonkurransen. Den gir 20 000 euro (cirka 160 000 kr.) i kassa. Størstedelen av denne potten skal deles mellom de åtte Tour-rytterne på det danske profflaget.

Skryt fra Basso

Det betyr at Arvesen kan vente seg et sted mellom 150 000 og 170 000 kroner for innsatsen. Alt etter som hvor stor andel støtteapparatet får.

Lagkaptein Ivan Basso deler nok villig vekk med Arvesen. Italieneren er full av lovord når Dagbladet ber ham beskrive Kurt Asle Arvesen.

-  Kurt er en veldig god lagkamerat. Noen ganger bor vi på samme rom, og han er en fin fyr, sa Basso til Dagbladet for noen dager siden.

Basso og Arvesen har kjent hverandre i mange år.

-  Vi var sammen også da vi syklet på amatørlag. Kurt er en god mann, og en av de første jeg velger ut på laget. Han er viktig for meg og laget på alle etapper, skrøt mannen som mange tror vil ta over arven etter Tour-kongen Lance Armstrong.

SNYTT: Årets Giro d\'Italia-vinner Paolo Savoldelli snøt Kurt Asle Arvesen for seieren på målstreken på den 17. etappen av Tour de France. - Jeg trodde faktisk jeg hadde seieren. Dessverre var Savoldelli sinnssykt sterk, sier Arvesen.