Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To milliarder står på spill når disse lagene møtes i opprykksfinale til Premier League

- En stor og viktig kamp, sier Reading-manageren.

MYE PÅ SPILL: David Wagner, Huddersfield-manager, og Jaap Stam, Reading-manager, spiller i ettermiddag om en plass i Premier League. Og to milliarder kroner. Foto: Scanpix
MYE PÅ SPILL: David Wagner, Huddersfield-manager, og Jaap Stam, Reading-manager, spiller i ettermiddag om en plass i Premier League. Og to milliarder kroner. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opprykksfinalen til engelsk Premier League har lenge vært omtalt som fotballens mest verdifulle fotballkamp - iallfall for den som vinner.

Mandag spiller Huddersfield og Reading om en pengesum på minimum 1,8 milliarder når de møtes på Wembley i kampen om opprykk.

På grunn av meget lukrative tv-avtaler verden rundt, kan laget som klarer å ta den siste av de tre opprykksplassene til Premier League være garantert minst 95 millioner pund, pluss at de er garantert 75 millioner pund som en fallskjerm - selv om de skulle rykke ned kommende sesong, skriver Daily Telegraph.

Til sammen utgjør det altså 170 millioner dollar - omtrent 1,8 milliarder kroner. Hvis laget derimot klarer å beholde plassen, kan det hente inn 100 millioner pund til - altså i underkant av tre milliarder kroner til sammen.

Klopp-kompis

Kort sagt ligger det altså utrolig mye i en seier og opprykk til Premier League. Huddersfield anføres av tyske David Wagner. Han er nær venn med landsmann og Liverpool-sjef Jürgen Klopp, men benekter at han har snakket med kompisen for å få gode råd.

- Vi har ikke snakket om Wembley. Vi snakket etter semifinalen, og jeg vet han støtter oss i finalen, sier Wagner ifølge Yorkshire Post.

- Selv jeg, som er tysk, vet hvor stort det er å spille på Wembley. Det er kanskje den største, mektigste og mest tradisjonelle stadion du kan være på som spiller eller trener. Nå er det en viktig fotballkamp, og dette er nok til å gi oss giv til å være klar til denne finalen, sier Wagner.

- Stor og viktig kamp

Readings manager er ingen ringere enn den tidligere fotballhelten Jaap Stam, med en fortid både i Manchester United, PSV og AC Milan.

- Det er en veldig stor og viktig kamp, men spillerne vet hva de trenger å gjøre. Alle er ganske rolige i laget, og det finnes erfarne spillere her. Tider som dette er ganske enkle for managere, fordi man trenger ikke si så mye. Alle vet hva de må gjøre for å vinne, og alle vet hva som står på spill, sier Stam til BBC.

Se kampen på Eurosport klokken 16.00.

Hele Norges coronakart