To millioner vil ha billetter til London-OL

6,6 millioner skal selges totalt.

FORBEREDELSER: Sommerlekene i 2012 arrangeres i London. Det er lite som minner om mildvær på de britiske øyene akkurat nå i julen, men komitéleder Sebastian Coe viser David Beckham hvordan det skal bli.Foto: SCANPIX/AFP/Matt Dunham
FORBEREDELSER: Sommerlekene i 2012 arrangeres i London. Det er lite som minner om mildvær på de britiske øyene akkurat nå i julen, men komitéleder Sebastian Coe viser David Beckham hvordan det skal bli.Foto: SCANPIX/AFP/Matt DunhamVis mer

To millioner mennesker har registrert seg som interessert i billetter til London-OL i 2012.

Sommerlekene er svært populære. Det er ventet at ytterligere 500.000 vil ha informasjon før billettene offisielt legges ut for salg i mars. Totalt skal det selges 6,6 millioner billetter.

- Vi håper alt skal gå smertefritt i mars. Det er en fordel at to millioner mennesker allerede er registrert i vårt datasystem, sier Paul Deighton i organisasjonskomiteen for London-OL.

For noen år siden lovet arrangørene at de rimeligste billettene ville koste 15 pund (140 kroner). Det har vist seg urealistisk. De billigste billettene vil koste minst 20 pund (185 kroner). Dyrest blir 100-meterfinalen. Den koster 725 pund (ca. 6700 kroner).

Ifølge Deighton er det flest menn som har registrert seg. Minst 25 prosent av inntektene fra London-OL skal komme fra billettsalg. Håpet er å få flest mulig tilskuere inn på stadionanleggene fordi det «løfter utøverne, fjernsynssendingene og atmosfæren».

(NTB)