To mirakler unna OL-plass

Må slå Frankrike og få hjelp av Tunisia.

De norske håndballgutta hadde OL-skjebnen i egne hender til tre sekunder gjensto mot Tunisia i dag. Da kom utligningen til 30-30.

Med seier kunne Norge kommet til Beijing ved egen hjelp, ved å slå Frankrike i morgen.

- Dette var veldig bittert etter at vi ledet og hadde sjansen. Om vi hadde fått 29-27 så tror jeg det hadde gått vår vei, sa Norges toppscorer Frank Løke til NTB.

Nå er sjansene ytterst små. Selv seier over storfavoritten er ikke nok. Norge er avhengig av tunisisk hjelp i form av seier mot Spania. Tar spanierne poeng, er de OL-klare og Norge utslått allerede før avkast i Frankrike-kampen.

Norge lå under hele 4-11 etter 12 minutter lørdag. Det norske midtforsvaret ble skutt helt i filler, og keeperne reddet fattige fem av 23 skudd (21 i redningsprosent).

Det kostet mye å hente opp det tapte. Det sto 17-18 ved halvtid etter en norsk offensiv inn mot pause.
Kostbart
Norge ledet 29-26 etter en sterk snuoperasjon og superspill av Frank Løke. Keeper Ole Erevik våknet også realt mot slutten og reddet mye. Men han klarte ikke å stoppe skuddet til Wissem Hmem som kom fra kloss hold etter 59.57.

- Det var en bra avslutning, sa Erevik.

- Men Hmem skulle ikke vært på banen. Han skulle vært ute med to røde kort, sa trener Gunnar Pettersen.

Utligningsmålet kan bli veldig kostbart for Norge. Ved seier ville det holdt med triumf også mot Frankrike, selv en ettmålsseier ville betydd OL-tur.

OL-HÅPET UTE: Bare store overraskelser i begge morgendagens kamper kan sende Andre Jørgensen og de andre norske håndballgutta til OL i Beijing. Foto: Stephane de Sakutin, AFP/Scanpix
OL-HÅPET UTE: Bare store overraskelser i begge morgendagens kamper kan sende Andre Jørgensen og de andre norske håndballgutta til OL i Beijing. Foto: Stephane de Sakutin, AFP/Scanpix Vis mer

Og spørsmålet er hvilken motivasjon Frankrike ville hatt til oppgjøret. De ville gått til OL selv med tap på opp til fem mål.

Samtidig ville rivalen Spania blir slått ut og endt som TV-seere under OL.


VM-kval neste
Norge spilte fryktelig svakt før pause. 21 i redningsprosent kom også av et forsvar som ble skutt i senk lenge. Men fighterviljen er god.

På 29-26 bommet også Norge på flere sjanser. Dermed blir det trolig bare nesten igjen for laget til Gunnar Pettersen.

Norge var nær en sensasjon mot Spania i går, men tapte 31-33. I dag snublet de norske mot Tunisia. Dermed blir morgendagens oppgjør mot OL-klare Frankrike kanskje ren trening før VM-kvalifiseringskampene.

- Det kunne nesten ikke vært verre enn å møte Frankrike. Det er en enorm prestasjon om vi klarer å slå dem. Vi får bare senke skuldrene og se, sa Frank Løke.

VM-kvalifiseringskampene går mot Ukraina (lørdag i Drammen) og åtte dager etter i Zaporozje. Det står om plass i Kroatia-mesterskapet i januar neste år.

(NTB)

To mirakler unna OL-plass