To nordmenn på årets lag i Sverige. Nå avslører duoen suksessoppskriften

Har satt Berget og Wolff Eikrem i skyggen.

BEST: IFK Göteborgs norske forsvarsduo Haitam Aleesami og Thomas Rogne er begge på årets lag i Allsvenskan.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200
BEST: IFK Göteborgs norske forsvarsduo Haitam Aleesami og Thomas Rogne er begge på årets lag i Allsvenskan. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200Vis mer

(Dagbladet): Før årets sesong visste omtrent ingen nordmenn hvem Haitam Aleesami var. Venstrebacken kom fra Fredrikstad og nivå to i Norge og hadde aldri vært på aldersbestemte landslag.

Noen måneder senere har Aleesami blitt hyllet i Sverige, tatt seriesølv med IFK Göteborg og debutert for Norges A-landslag i EM-kvalifiseringen. Nå er han i tillegg tatt ut på årets lag i Allsvenskan.

På Allsvenskans drømmelag er både Aleesami og lagkompisen Thomas Rogne representert, mens Malmö-duoen Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem ikke er med.

Den utviklingen hadde de færreste spådd da Berget og Eikrem ble hyllet av svenskene i vårsesongen.

- Når jeg har sett dem, har de vært gode. De har fått mye skryt. At Thomas og jeg er den norske duoen som er representert, er veldig kult. Det er utrolig stort, sier Aleesami til Dagbladet.

Suksessoppskriften Han har vært en sensasjon denne sesongen og er plutselig en av spillerne som kan avgjøre Norges EM-skjebne senere i november.

Thomas Rogne har en del av æren for det. Stopperkjempen har vært skadet i det siste, men storspilte tidligere i sesongen.

- Vi har stått igjen etter trening og terpet mye på teknikk og andre detaljer. I tillegg har vi tatt ekstra økter i styrkerommet og trent knallhardt for å bli best mulig, avslører Aleesami.

- Derfor er det veldig synd at Thomas er skadet nå. Men jeg vet han kommer sterkt tilbake. Han er en bauta i duellene og er god med ballen. Når han kommer på toppnivå igjen, er han god nok for landslaget, mener 24-åringen.

Den norske relasjonen Duoen på årets lag i Allsvenskan har en helt spesiell kjemi.

- Vi har jobbet mye med det relasjonelle, som etter hvert har blitt veldig bra. Vi kjenner hverandre ut og inn og har en veldig bra relasjon i forsvaret. Det er veldig viktig og er nok en viktig grunn til at begge er på årets lag, mener backsensasjonen fra Oslo.

Rogne var ikke med da Allsvenskan ble avgjort lørdag formiddag, men Aleesami spilte samfulle 90 minutter. Faktisk har han spilt samtlige minutter i hele årets sesong.

- Det bare viser at sesongen har vært en suksess. Jeg har vært skadefri, trent godt og utviklet meg mye, sier han.

Selv om årets sesong har vært et aldri så liten eventyr, endte det ikke helt som Aleesami hadde drømt om i serieavslutningen. Norrköping kapret nemlig gullet etter seieren borte mot Åge Hareides Malmö.

Deppa etter lørdagen I tillegg rotet IFK Göteborg det til for seg selv med 2-2-kampen mot Kalmar.

- Sølv er bra, men vi ville ha gullet. Vi ledet serien fra serierunde nr. 7 til 27 og trodde vi skulle klare det. Det er veldig kjipt, og vi var veldig deppa etter lørdagens kamp, forteller Aleesami.

- Vi skal deppe i noen dager til, men så skal vi reise oss og bruke dette som motivasjon, varsler han.

DEPPET: Haitam Aleesami og lagkompisene deppet etter at gullet glapp på lørdag, men 24-åringens sesong har likevel vært et eventyr.
Foto: Adam Ihse / TT / Kod 9200
DEPPET: Haitam Aleesami og lagkompisene deppet etter at gullet glapp på lørdag, men 24-åringens sesong har likevel vært et eventyr. Foto: Adam Ihse / TT / Kod 9200 Vis mer