PÅ LISTA: Erling Braut Håland er en av to nordmenn på lista når Guardian har plukket ut fotballens største talenter født i år 2000. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
PÅ LISTA: Erling Braut Håland er en av to nordmenn på lista når Guardian har plukket ut fotballens største talenter født i år 2000. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Håland og Strand Larsen del av The Next Generation

To nordmenn på eksklusiv talentliste

Erling Braut Håland og Jørgen Strand Larsen blant 60 stortalenter.

(Dagbladet): For fjerde året på rad har britiske The Guardian satt opp en liste over det de mener er verdens mest talentfulle spillere i hver årgang.

I år tar listen for seg de største talentene født i år 2000 og der har Guardian funnet plass til to nye norske spillere, begge talentfulle angrepsspillere. Moldes Erling Braut Håland og Sarpsborgs Milan-utlånte Jørgen Strand Larsen.

Håland har fått stadig mer spilletid av Ole Gunnar Solskjær denne sesongen. Den tidligere Bryne-spissen fikk sin eliteseriedebut i juni og har svart med to mål, samt et i kvartfinalen i cupen siden den gang. Håland beskrives av Guardian som fysisk sterk, god teknisk og med en skikkelig tøff psyke.

SLEPEN: Jørgen Strand Larsen får skryt for god touch og blikk for spillet av the Guardian. FOTO: Foto: Sarpsborg 08
SLEPEN: Jørgen Strand Larsen får skryt for god touch og blikk for spillet av the Guardian. FOTO: Foto: Sarpsborg 08 Vis mer

Hans lagkamerat på U17-landslaget fikk tre innhopp for Sarpsborg i Eliteserien denne sommeren før AC Milan ønsket ham på prøvespill. Der overbeviste haldenseren såpass at han var ønsket med videre. Den italienske storklubben har opsjon på å kjøpe nordmannen etter lånet går ut neste sommer.

Strand Larsen får skryt av den britiske avisen for sin evne til å score mål på mange forskjellige vis og hans gode touch og blikk for spillet, særlig for en spiller som er så høy som den 193 centimeter lange østfoldingen.

De mest kjente navnene ellers på lista er Moise Kean, Jadon Sancho, Vinicius Junior og Timothy Weah.

Kean ble den første spilleren født dette årtusenet til å score et mål i en av de fem beste ligaene i Europa da han scoret i et innhopp for Juventus mot Bolognia i mai. Den italienske spissen er denne sesongen på lån til Verona og spiller Serie A-fotball i en alder av 17.

Jadon Sancho var del av en av sommerens lengste overgangssagaer. Unggutten mente veien fram til førstelaget hos Manchester City var for lang, og ville ikke signere ny kontrakt. Både Tottenham og Arsenal ønsket å hente ham til Nord-London, men engelskmannen valgte å gå til Borussia Dortmund, hvor han har arvet draktnummer sju, etter Ousmane Dembélé.


Vinicius Júnior hadde aldri spilt seniorfotball da Real Madrid sikret seg brasilianeren for over 400 millioner kroner i sommer. Bare Neymar har gått for mer penger fra Brasil. Fram til han fyller 18 fortsetter den offensive midtbanespilleren å spille for barndomsklubben Flamengo, som han kom til som tiåring.

SUPERTALENT: Vinicius Júnior ble kåret til turneringens beste spiller i det sør-amerikanske U17-mesterskapet i våres. Neste sommer flytter han til Real Madrid. Foto: AFP Photo / Martin Bernetti
SUPERTALENT: Vinicius Júnior ble kåret til turneringens beste spiller i det sør-amerikanske U17-mesterskapet i våres. Neste sommer flytter han til Real Madrid. Foto: AFP Photo / Martin Bernetti Vis mer

Weah er som navnet tilsier, sønn av George. Weah senior ble kåret til verdens beste fotballspiller av FIFA i 1995. Timothy, som vokste opp i USA, følger nå i farens fotspor i PSG og er som faren en stor og rask angrepsspiller.

Tidligere har spillere som Ousmane Dembélé, Gianluigi Donnarumma, Youri Tielemans og Bordeauxs stjerneskudd Malcom, i tillegg til Martin Ødegaard og Rafik Zekhnini vært å finne på lista.