98. PLASS Petter Grønstad kom på 98. plass over de 120 beste spillerne utenfor Nord-Amerika. Foto: Thomas Granerød/HockeyNorge.no
98. PLASS Petter Grønstad kom på 98. plass over de 120 beste spillerne utenfor Nord-Amerika. Foto: Thomas Granerød/HockeyNorge.noVis mer

To nordmenn på lista over 120 hockeytalenter utenfor Nord-Amerika

Kan draftes til NHL.

(Dagbladet:) Foran NHL-draftene blir det sluppet en liste over de 120 største hockeytalentene utenfor Nord-Amerika av NHLs egne speidere.

På lista er det spillere som kan draftes til NHL som er vurdert og tatt med, og i år har to nordmenn fått plass på lista; Petter Grønstad (18) og Andreas Røykås Marthinsen (17).

Til daglig spiller Grønstad for Lørenskog, og fikk 33 kamper for klubben denne sesongen. Han var også svært delaktig da U18-laget til Lørenskog vant NM denne sesongen.

Lørenskog-kamerat Andreas Røykås Marthinsen har også spilt i Lørenskog, men spiller i dag for Djurgårdens juniorlag. I år har han spilt 18 kamper for U18-laget, og 24 kamper for U20-laget.

Marthinsen havnet på 119. plass på lista, mens Grønstad kom på 98. plass.

26. og 27. juni går NHL-draften av stabelen i Florida, og da får vi se om Norge får to nye spillere i en av verdens beste hockeyligaer.

Saken ble først omtalt på Icing.no.

KAN DRAFTES: Petter Grønstad kan ende opp i NHL. Foto: Thomas Granerød/HockeyNorge.no
KAN DRAFTES: Petter Grønstad kan ende opp i NHL. Foto: Thomas Granerød/HockeyNorge.no Vis mer