VERDENSMESTER: Sebastien Loeb kunne ikke fullføre Rally Storbritannia, men tar sitt åttende verdensmesterskap uansett.Foto: SCANPIX/EPA/REPORTER IMAGES
VERDENSMESTER: Sebastien Loeb kunne ikke fullføre Rally Storbritannia, men tar sitt åttende verdensmesterskap uansett.Foto: SCANPIX/EPA/REPORTER IMAGESVis mer

To nordmenn på pallen for første gang i rally-VM

Østberg og Solberg klatret i dramatisk Wales-runde.

Mads Østberg og Henning Solberg kjørte solide fartsprøver på slutten av Rally Storbritannia og endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass sammenlagt.

For første gang var to norske førere på seierspallen i en VM-runde i rally.

Østberg kom på pallen for annen gang i karrieren. Han har også en 2.-plass fra Sverige tidligere i år. For Henning Solberg var det hans sjette 3.-plass i karrieren.

- Det var utrolig morsomt, og jeg er glad for å stå på pallen sammen med Henning (Solberg) og Latvala, sa Østberg etter den bunnsolide innsatsen i Wales.

Seks sammenlagt
Østberg ble nummer seks sammenlagt i VM og kunne si seg fornøyd etter et lærerikt år.

Ford-føreren har kun vært på pallen en gang tidligere i VM-sammenheng, og det var under Rally Sweden tidligere i år da han fullførte som nummer to i snøløpet.

- Det er den beste VM-sesongen jeg har hatt noen gang, og mer enn jeg turte og håpe på før vi startet sesongen. Det er helt klart et stort steg i riktig retning, og det er utrolig deilig å avslutte på samme måte som vi startet, sier Mads Østberg.

Egen klasse
Finnen Jari-Matti Latvala var i en egen klasse og tok sin femte seier i karrieren, og den første i år. 26-åringen og de to norske kjørerne sørget for at Ford Fiesta la beslag på samtlige pallplasser i Wales denne helgen.

Verdensmester Sebastien Loeb hadde maksimal uflaks i Rally Storbritannia, og måtte gi seg etter en krasj på den 18. etappen søndag. Franskmannen kolliderte med en møtende bil, som kom kjørende på feil side av veien. Ingen ble skadd i ulykken.

PALLEN: Mads Østberg tok andreplassen i sin Ford, foran Henning Solberg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
PALLEN: Mads Østberg tok andreplassen i sin Ford, foran Henning Solberg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer

- Det var ren uflaks, og ikke noe annet. Han hadde ikke en sjanse til å gjøre noen ting, selv om han prøvde å kjøre i grøfta, så gjorde den andre bilen det også på samme side. Alt kan skje i den sporten vi driver med, men det er enda verre når det skjer utenfor etappene, sa Østberg om Loebs krasj.

Loeb sikret seg sin åttende strake VM-tittel allerede fredag da Mikko Hirvonen måtte gi seg i rallyet.

Rallyet har vært preget av mye dramatikk. Lørdag måtte Petter Solberg bryte etter at det oppsto brann i motorrommet på vei ut til start på den 12. fartsprøven.

(NTB)