Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To nordmenn rett til finalen i slopestyle

Ståle Sandbech og Gjermund Bråten imponerte i Sotsji.

FALT: Torgeir Bergrem var nedpå under sitt første run. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix
FALT: Torgeir Bergrem var nedpå under sitt første run. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) OL i Sotsji starter offisielt med åpningsseremonien fredag kveld, hvor Aksel Lund Svindal skal være flaggbærer for den norske troppen.

Men allerede torsdag morgen begynte snowboard-utøverne sitt mesterskap med kvalifisering i slopestyle.

Disiplinen står på OL-programmet for første gang i Russland, og vi har flere norske medaljehåp både hos gutta og jentene.

Knall og fall Det kanskje største av dem, Torstein Horgmo, måtte som kjent trekke seg etter å ha pådratt seg et brudd i kragebeinet på trening. Også en finsk utøver, samt den amerikanske stjerna Shaun White har falt i slopestyle-løypa, som har fått kritikk for å være for tøff.

Både White og Horgmo, som begge er regnet som to av de beste utøverne, står dermed over slopestyle i Sotsji.

Likevel har vi alle de fire, resterende norske gutta reelle medaljesjanser om de treffer med sine run. Emil Andre Ulsletten, Torgeir Bergrem, Ståle Sandbech og Gjermund Bråten representerer Norge på herresida.

De tre førstnevnte falt alle i sitt første forsøk i kvaliken i dag.

Superløp av Sandbech Bergrem falt også i sitt andre forsøk, og må dermed kjøre semifinale på lørdag. Trønderen havnet helt sist i heatet.

- Jeg veit ikke hva som skjedde. Kanskje jeg ikke hadde nok fart da jeg tok av, men jeg landa i alle fall midt på kulen og tryna, sier Bergrem til TV 2.

TIL TOPPS: Ståle Sandbech vant det første kvalikheatet i Sotsji. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Ståle Sandbech vant det første kvalikheatet i Sotsji. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix Vis mer

Ulsletten gjorde et god andrerun, men det holdt ikke til å kvalifisere seg rett til finalen.

- Jeg fucka opp på den første railen, men jeg er klar for semifinale. Jeg visste det kom til å bli hardt i dag, så jeg får bare klinke til på lørdag, sier Ulsletten til TV 2.

Ståle Sandbech klinket til med 94,50 av 100 mulige poeng i sitt andre forsøk. Han slipper dermed å kjøre semifinale. Det samme gjør finske Peetu Piiroinen, canadiske Sebastien Toutant og britiske Jamie Nicholls.

- Det er deilig når det sitter. Jeg må steppe opp litt hvis det skal holde til gull på lørdag. Det er en vanskelig løype, for hoppene er flate, så jeg må dra til litt ekstra. Men det blir nok noen deilige triks uansett, sa Sandbech til TV 2 etter løpet.

Gjermund Bråten kjørte i det andre heatet som startet klokka 09:00 norsk tid.

Bråten bommet fullstendig i sitt første forsøk, men i det andre gikk det bedre. En «double cork» med perfekt landing bidro sterkt til poengsummen på 91,25, som holdt til fjerdeplass og frikort rett til finalen.

-  Det var deilig å lande rent igjen. På toppen visste jeg at jeg enten må lande nå eller kjøre mer på lørdag, og da tenkte jeg at «jeg skal faen meg lande». Da sparer jeg kroppen litt også, sa Bråten til TV 2.

Vant heatet gjorde forhåndsfavoritt Maxence Parrot fra Canada med 97,00 poeng.

Ingen utøvere røk ut i kvaliken, som fungerer som en seeding før helgas finalekjøring. De fire beste i hvert heat gikk rett til finalen, mens resten må kjøre semifinaler lørdag.

Norendal favoritt På kvinnesida er Silje Norendal blant de største gullfavorittene, mens også Kjersti Buaas kan havne høyt oppe på resultatlistene med full klaff.

Herrenes kvalik startet klokka 07:00 norsk tid, mens damene starter klokka 11:00 norsk tid.

TV 2 sender kvalifiseringa direkte, og du kan også følge arrangørens offisielle resultatlister direkte (ekstern lenke).

FINALE-KLAR: Gjermund Bråten tok fjerdeplassen i det andre kvalikheatet. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
FINALE-KLAR: Gjermund Bråten tok fjerdeplassen i det andre kvalikheatet. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart