Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To norske EM-sølv i friidrett

Isabelle Pedersen og Thomas Eide Solberg på pallen i Estland.

EM-SØLV: isabelle Pedersen tok Norges første medalje i junior-EM i friidrett da hun tok sølv på 100 meter hekk. (Bildet er fra U20-VM i Montreal i 2010).  Foto: SCANPIX/Chris Trotman/Getty Images/AFP
EM-SØLV: isabelle Pedersen tok Norges første medalje i junior-EM i friidrett da hun tok sølv på 100 meter hekk. (Bildet er fra U20-VM i Montreal i 2010). Foto: SCANPIX/Chris Trotman/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isabelle Pedersen sikret Norges første sølvmedalje på 100 meter hekk, før Thomas Eide Solberg fulgte opp med samme valør på 1500 meter under junior-EM i friidrett lørdag.

Pedersen kopierte sølvmedaljen hun fikk i samme mesterskap for to år siden. Den norske jenta var bare 3/100 sekund bak gullvinner Nooraletta Noor fra Finland. Noor vant på tiden 13,34.

- Sølvet i Novi Sad for to år siden og dette kan ikke sammenlignes. Jeg vet jeg skal være glad, men jeg kan ikke smile når jeg ser gullet forsvinne, sa Pedersen til friidrett.no.

Thomas Eide Solberg var nok hakket gladere for sin prestasjon bare et par timer etter.

- Jeg sprang taktisk, men var fryktelig stiv på slutten. Jeg hadde bestemt meg for at den sølvmedaljen skulle bli min, sa Eide Solberg.

- Målet foran sesongen var en finaleplass, men jeg har etter hvert fått meg mye rutine, og dette må vel være en godt bestått eksamen, la han til.

I sleggefinalen endte Marte Rygg Årdal på sjuendeplass etter et bestekast på 59,49 meter. Martin Roe ligger på åttendeplass etter fire øvelser av tikampen.

Mona Ekroll Jaidi og Ingeborg Rønningen gikk ikke videre fra kvalifiseringen i spyd.

Tilskuerne og utøverne reiste seg til ett minutts stillhet på stadion til minne for ofrene etter skytetragedien på Utøya og bombeeksplosjonen i Oslo. De norske utøverne stilte med sørgebånd på sine drakter, og på stadion var det sørgeflor på det norske flagget, melder friidrett.no.

(NTB)