NORSK JUBEL: Lars Fuhre sto for ett av to norske mål da Hammarby knuste Degerfors foran 29 307 tilskuere i kveld. Foto: Bertil Ericson, TT / NTB Scanpix
NORSK JUBEL: Lars Fuhre sto for ett av to norske mål da Hammarby knuste Degerfors foran 29 307 tilskuere i kveld. Foto: Bertil Ericson, TT / NTB ScanpixVis mer

To norske mål og 29 000 på tribunene i førstedivisjon

Hammarby vant stort i årets første hjemmekamp.

(Dagbladet): Med stappfulle tribuner og to norske målscorere, bød Hammarby opp til fotballfest i sesongens første hjemmekamp.

Stockholmsklubben spiller i nest øverste divisjon - Superettan - for femte sesong på rad etter nedrykket i 2009. Men det hindrer ikke Söder-publikummet i å møte opp i titusenvis.

I kveld spilte de foran et fullsatt Tele 2 arena, som tar 30 000 tilskuere. Det offisielle publikumstallet var på  29 307.

— Det er fantastisk moro at det blir en sånn fest, med denne rammen, fullsatt stadion og at vi kan by på fem mål. Publikum er helt magiske. Jeg har aldri vært med på noe liknende. Det er mektig, sier sportssjef Mats Jingblad.

En gammel helt sørget for at «Bajen»-supporterne fikk valuta for inngangspengene allerede før pause. Pablo Pinones-Arce, som spilte sin første kamp etter at kom tilbake til klubben han spilte for mellom 2001 og 2006, scoret to ganger i første omgang.

Og det var nordmenn som var nest sist på begge scoringene. Fredrik Torsteinbø la pasningen til 1-0-målet, og Jan Gunnar Solli serverte foran 2-0.

I andre omgang fortsatte nordmennene å bidra til målfesten. Lars Fuhre scoret 3-0 drøyt 20 minutter før slutt, mens Fredrik Torsteinbø gjorde 4-0 fem minutter seinere.

Erik Israelsson, som kom inn som innbytter for Fuhre, la på til 5-0.