Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To norske på pallen i Lillehammer

Men klarte ikke tukte Morgenstern.

PALLEN: Verdenscup skihopp. Tom Hilde lå som nummer 2 etter 1. omgang i verdenscuprennet i hopp på Lillehammer lørdag kveld i Lysgårdsbakken. 
Foto: Geir Olsen / Scanpix
PALLEN: Verdenscup skihopp. Tom Hilde lå som nummer 2 etter 1. omgang i verdenscuprennet i hopp på Lillehammer lørdag kveld i Lysgårdsbakken. Foto: Geir Olsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johan Remen Evensen og Tom Hilde toppet en sterk norsk laginnsats med annen- og tredjeplass i hopprennet i Lillehammer lørdag. Thomas Morgenstern vant. Evensen og Hilde byttet plass på resultatlisten etter første omgang, men kunne ikke tukte Morgenstern til tross for at østerrikeren var ustø i nedslaget i finalen. Det så ikke ut til å bry kameratene spesielt etter å ha sikret Norges to første pallplasseringer denne sesongen. I hele fjorårssesongen ble det bare seks. — Ubeskrivelig. Dette var utrolig deilig. Nå skal jeg nyte resten av dagen, sa Evensen til NRK. — Helt konge med to på pallen, la Hilde til. Hele ni nordmenn kvalifiserte seg til finalen. Anders Bardal og Anders Jacobsen ble nummer ti og elleve.
Tett i tet Kun ti poeng skilte de ti beste etter første omgang. Det var med andre ord duket for drama i OL-byen. Men differansen ble større da det hele skulle avgjøres, og Morgenstern vant med komfortable 4,5 poeng på beste nordmann etter å ha hoppet 137,5 meter som sistemann. Evensen (136) og Hilde (134) måtte konstatere at østerrikeren blir vond å slå også denne sesongen. Det spirer og gror i norsk hoppsport, det beviste 21 år gamle Rune Velta med sin 17.-plass. Lommedalen-hopperen viste også at fredagens sterke femteplass i kvalifiseringen slett ikke var noe blaff. Skuffet Bjørn Einar Romøren ble tredje best i kvalifiseringen, men måtte konstatere at det ikke gikk like lett i konkurransen. Han endte som nummer 23 etter 122,5 meter i finalen. — Litt skuffende, men samtidig er det der jeg har ligget i det siste, sa veteranen. Ole Marius Ingvaldsen ble nummer 20, Kim René Elverum Sorsell 24, mens Vegard Haukø Sklett endte sist av de 30 som tok seg til finalen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!