PALLEN: Verdenscup skihopp. Tom Hilde lå som nummer 2 etter 1. omgang i verdenscuprennet i hopp på Lillehammer lørdag kveld i Lysgårdsbakken. 
Foto: Geir Olsen / Scanpix
PALLEN: Verdenscup skihopp. Tom Hilde lå som nummer 2 etter 1. omgang i verdenscuprennet i hopp på Lillehammer lørdag kveld i Lysgårdsbakken. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

To norske på pallen i Lillehammer

Men klarte ikke tukte Morgenstern.

Johan Remen Evensen og Tom Hilde toppet en sterk norsk laginnsats med annen- og tredjeplass i hopprennet i Lillehammer lørdag. Thomas Morgenstern vant. Evensen og Hilde byttet plass på resultatlisten etter første omgang, men kunne ikke tukte Morgenstern til tross for at østerrikeren var ustø i nedslaget i finalen. Det så ikke ut til å bry kameratene spesielt etter å ha sikret Norges to første pallplasseringer denne sesongen. I hele fjorårssesongen ble det bare seks. — Ubeskrivelig. Dette var utrolig deilig. Nå skal jeg nyte resten av dagen, sa Evensen til NRK. — Helt konge med to på pallen, la Hilde til. Hele ni nordmenn kvalifiserte seg til finalen. Anders Bardal og Anders Jacobsen ble nummer ti og elleve.
Tett i tet Kun ti poeng skilte de ti beste etter første omgang. Det var med andre ord duket for drama i OL-byen. Men differansen ble større da det hele skulle avgjøres, og Morgenstern vant med komfortable 4,5 poeng på beste nordmann etter å ha hoppet 137,5 meter som sistemann. Evensen (136) og Hilde (134) måtte konstatere at østerrikeren blir vond å slå også denne sesongen. Det spirer og gror i norsk hoppsport, det beviste 21 år gamle Rune Velta med sin 17.-plass. Lommedalen-hopperen viste også at fredagens sterke femteplass i kvalifiseringen slett ikke var noe blaff. Skuffet Bjørn Einar Romøren ble tredje best i kvalifiseringen, men måtte konstatere at det ikke gikk like lett i konkurransen. Han endte som nummer 23 etter 122,5 meter i finalen. — Litt skuffende, men samtidig er det der jeg har ligget i det siste, sa veteranen. Ole Marius Ingvaldsen ble nummer 20, Kim René Elverum Sorsell 24, mens Vegard Haukø Sklett endte sist av de 30 som tok seg til finalen.

(NTB)