To norske på topp ti da Hirscher vant

Østerrikeren suveren i storslalomen.

TOPP TI: Østerrikeren Marcel Hirscher stilte resten av verdenseliten fullstendig i skyggen da han gikk til topps i verdenscuprennet i storslalåm i Åre fredag. Henrik Kristoffersen (bildet) ble nummer ni. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / MARCUS ERICSSON / NTB Scanpix
TOPP TI: Østerrikeren Marcel Hirscher stilte resten av verdenseliten fullstendig i skyggen da han gikk til topps i verdenscuprennet i storslalåm i Åre fredag. Henrik Kristoffersen (bildet) ble nummer ni. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / MARCUS ERICSSON / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Østerrikeren Marcel Hirscher stilte resten av verdenseliten fullstendig i skyggen da han gikk til topps i verdenscuprennet i storslalåm i Åre fredag.

Østerrikeren som ledet etter første omgang, holdt svært høy fart også i finaleomgangen og kjørte inn til en tid som var 1,22 sekund bedre enn amerikanske Ted Ligety på annenplass.

Tyskeren Stefan Luitz tok tredjeplassen. Han var halvannet sekund bak Hirscher i mål.

Det betyr at østerrikeren tok et kraftig jafs på Kjetil Jansrud i den totale verdenscupen, men Jansrud som vant tre av de fire fartsrennene i Lake Louise og Beaver Creek, holder fortsatt på ledelsen sin i verdenscupen, selv om Hirscher fikk 100 og Jansrud null poeng i Åre.

Vinstra-løperen var uheldig og kjørte ut i første omgang. Det var i det hele tatt ikke de norske løpernes dag i Åre fredag kveld.

- Jeg er ikke så veldig skuffet, for dette var ikke dagen vår. Likevel klarte vi plasseringer blant de ti beste, sa landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Hederlig Henrik Kristoffersen lå på tiendeplass etter den første omgangen, mens Leif Kristian Haugen kjørte inn til femteplassen i Åre. Ingen av dem klarte å forsvare plassene sine i finaleomgangen, men det endte med to hederlige plasseringer for dem begge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer