Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To norske rekorder i kappgang

Imponerende av Tysse og Nymark.

Både Erik Tysse og Trond Nymark gikk imponerende løp i verdenscupstevnet i kappgang i Spania i helga. Begge satte nye norske rekorder på henholdsvis 20 og 50 kilometer.

På søndagens 50 kilometer forbedret Trond Nymark sin norske rekord med nesten tre minutter. Han gikk inn til en oppsiktsvekkende sterk andreplass.

- Jeg visste at jeg kunne gå inn blant topp tre, men de første 20 kilometerne var knalltøffe, sier en kjempestolt Nymark til arrangøren etter løpet.

Han innrømmer at han gamblet mot slutten.

- Jeg tok en sjanse drøyt halvveis. Jeg akselererte og lå helt på grensa til det maksimale. Jeg visste at jeg enten kom til å tippe over eller finne flyten. Heldigvis skjedde det siste, jubler nordmannen.

Andreplassen har gitt Nymark blod på tann.

- Dette løpet forteller meg at jeg kan vinne store mesterskap i framtida, sier 29-åringen.

Den nye norske rekorden lyder på 3.41.30. Nymark var 3 minutter og 28 sekunder etter vinneren, Denis Nishegorodov fra Russland. Russeren var kun 1.22 etter verdensrekorden på 50 kilometer kappgang.

Lørdag gikk Erik Tysse inn til ny norsk rekord på 20-kilometeren. Tysse gikk inn på 1.20.31. Det holdt til en solid niendeplass i det sterke heatet i Spania. Nordmannen ble femte beste europeer. Tysse har hatt sterk fremgang i år og dette gir stor optimisme foran EM i Göteborg i august.

Hjemmefavoritten Francisco Fernandez vant med tiden 1.18.31.

(ANB)

FANTASTISK: To nye kappgang-rekorder i løpet av ei helg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling