To nye år for Drillo

NFF forlenget avtalen.

TO NYE ÅR:  Egil Drillo Olsen forlenget avtalen med Norges Fotballforbund. Han fortsetter dermed som landslagssjef i to nye år. . Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TO NYE ÅR: Egil Drillo Olsen forlenget avtalen med Norges Fotballforbund. Han fortsetter dermed som landslagssjef i to nye år. . Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL / OSLO (Dagbladet): Norges fotballforbund (NFF) har forlenget kontrakten til Egil «Drillo» Olsen med to nye år.

Det opplyste toppfotballsjef Nils Johan Semb på en pressekonferanse på Ullevaal i kveld.

- Han oppfylte alle de kriteriene vi hadde satt, og det var sterkt ønsket i spillergruppa at han skulle fortsette. Han var vårt førstevalg, sa toppfotballsjefen.

Ståle Solbakken skulle egentlig overta etter Drillo fra og med 1. januar, men han valgte å overta FC Köln i sommer. Hvis landslaget hadde kvalifiserte seg til EM i Ukraina og Polen i 2012 ville Drillo fortsatt som landslagstrener ut mesterskapet.

- Det var ikke et enkelt valgt, men jeg har tenkt mye i sommer og konkluderte til slutt med at jeg ville gå for dette. Da tilbudet kom var jeg klar til å si ja, sa Drillo.

Paradoks Drillo har vært favoritt til å fortsette, men har signalisert at han er usikker på om han har den riktige motivasjonen til å fortsette som landslagstrener etter drøye 12 år i stolen.

Han sa at de positive opplevelsene med spillergruppa og resultatene de siste to årene har vært viktige i hans beslutning om å fortsette.

- Selv de i norsk media som er skeptisk til fotballstilen jeg representerer antydet at jeg brude fortsette. Det var jo et lite paradoks, sa Drillo.

VM I Brasil Norge har to meget viktige kamper i nær fremtid. 2. september er det kamp mot Island på Ullevaal, og 6. september møter Norge Danmark i Parken. Der blir trolig norges EM-skjebne avgjort.

- Vi står overfor en formidal oppgave, og jeg jobber nå med å forberede møtet med Island neste fredag. Jeg tenker ikke på Danmark, bare Island, sa Drillo.

To nye år betyr at Drillo leder Norge ut 2014, og han kan dermed avslutte sin trenerkarriere med landslaget med VM i Brasil.

— Troen på at vi kan kvalifisere oss til sluttspill nå og naturligvis en gang til med tanke på VM i Brasil. Det eventuelt å avslutte karrieren med VM-sluttspill i Brasil skjønner alle at er en gulrot, sa Drillo om hva som motiverer ham til å fortsette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer