To nye Lyn-spillere borte vekk

Chinedu Obasi Ogbuke og Ezekiel Bala møtte ikke på trening.

(Dagbladet.no): John Obi Mikel har vært borte i sju dager. I dag forsvant enda flere nigerianske fotballspillere fra Lyn.

Verken Chinedu Obasi Ogbuke (18) eller Ezekiel Bala (18) stilte på Lyn-trening i dag, melder Aftenposten.

Lyn-trener Henning Berg er mildt sagt oppgitt.

- Hvor de er nå vet jeg ikke. En annen ting er at det nå er tre spillere som har forsvunnet, sier Berg til Dagbladet.no.

Lyn-treneren forteller at den nigerianske duoen ble sist sett mot Odd 16. mai.

Berg opplyser til Dagbladet.no at han tror Ogbuke og Bala har reist fra Norge, for å trene sammen med det nigerianske landslaget før U20-VM i sommer.

Der kommer de trolig til å møte John Obi Mikel, som også er landslagsspiller på U-nivå. Og forsvunnet fra osloklubben.

- Vi har fått brev fra det nigerianske fotballforbundet om at de skal på samling. De mener det, men vi er ikke enige, sier Berg.

- Vet du hvor samlingen skal være?

- Vi vet ingenting.

Lyn motsetter seg at spillerne reiser på samlingen foran VM i Nederland, fordi de mener Fifa-reglementet gir osloklubben rett til å beholde spillerne fram til 27. mai.

- Lyn skal ta kontrakt med det nigerianske fotballforbundet, sier Berg.

MØTTE IKKE OPP: Ezekiel Bala og hans nigerianske Lyn-kamerat har forsvunnet fra Oslo. Lyn-trener Henning Berg tror de har reist på landslagssamling - uten å si fra. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
MØTTE IKKE OPP: Ezekiel Bala og hans nigerianske Lyn-kamerat har forsvunnet fra Oslo. Lyn-trener Henning Berg tror de har reist på landslagssamling - uten å si fra. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

Både Ogbuke og Bala bodde sammen med Mikel i Bærum. Agent John Shittu, som nå har sistnevnte i London, hevder han representerer alle sammen.

PS! Faktisk mangler Lyn fire nigerianere. Emmanuel Sarki (17) har trent med Chelsea siden i vinter, men har ikke kommet tilbake fra London.

IKKE PÅ TRENING: Lyn tror Chinedu Obasi Ogbuke også har stukket, antakelig til det nigerianske U-landslaget.