TO NYE PÅGRIPELSER: Politiaksjonen i Sverige ble gjennomført i samarbeid med etterforskere fra Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt. Her politiadvokat Christian Stenberg. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TO NYE PÅGRIPELSER: Politiaksjonen i Sverige ble gjennomført i samarbeid med etterforskere fra Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt. Her politiadvokat Christian Stenberg. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

To nye pågripelser i kampfiksingssaken

Aksjon mot gamblermiljøet i Sverige.

I forbindelse med kampfiksingssaken i norsk fotball, har norsk og svensk politi pågrepet to personer i en aksjon mot gamblermiljøet i Sverige.

Politiaksjonen i Sverige ble gjennomført i samarbeid med etterforskere fra Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt mandag.

- Vi har gått til dette skrittet (bedt om bistand fra svensk politi) fordi vi en periode har hatt mistanke mot personer i Sverige, sier politiadvokat Christian Stenberg til NTB.

De to personene som mandag ble pågrepet er løslatt etter avhør, men fortsatt siktet i saken.

- Ja, de har fortsatt status som siktet. Alle vilkårene for å kunne varetektsfengsle dem var ikke til stede, sier Stenberg.

Han forteller videre at politiet fortsetter etterforskningen med gjennomgang av bevisene de samlet under aksjonen i Sverige. Stenberg ønsker ikke å opplyse om hvor i landet aksjonen ble gjennomført.

De nye pågripelsene er de første i kampfiksingssaken siden 19. oktober. Totalt er ni personer, deriblant tre Follo-spillere, to Asker-spillere og en tippekommisjonær, siktet i saken.

Bakgrunnen for saken er blant annet mistenkelige resultater i 2.-divisjonskampene Østsiden - Follo og Frigg - Asker, som ble spilt i juni.

(NTB)