To nye pallplasseringer for norsk skøytesport

Norge tok 2.-plassene på både mennenes og kvinnens lagsprint i verdenscupen skøyter i Stavanger. Canada satte verdensrekord for menn med 1.19,52.

MER PALLJUBEL: Håvard Holmefjord Lorentzen har gjort store individuelle prestasjoner i det siste. Søndag hjalp han Norge til 2.-plass i lagsprint under verdenscupen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MER PALLJUBEL: Håvard Holmefjord Lorentzen har gjort store individuelle prestasjoner i det siste. Søndag hjalp han Norge til 2.-plass i lagsprint under verdenscupen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gilmore Junio, Alex Boisvert-Lacroix og Vincent De Haître gikk på det canadiske laget som slo Norge i samløp. Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til annenplassen med 1.19,84. Det er norsk rekord på den uvanlige distansen.

Distansen gås over tre runder og det er tre løpere på hvert lag. De trekker en runde hver før den siste løperen avslutter Lagsprint er en såpass fersk nyvinning i skøytesporten at den først er på VM-programmet neste år.

Det norske kvinnelaget med Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko og Ida Njåtun gikk inn til sin annenplassen bak Sør-Korea. Det stilte bare fire lag til start på kvinnenes lagsprint.

Trioen noterte 1.28,48 på de 1200 meterne, mens Sør-Korea hadde 1.28,09. Gulbrandsen gikk i tet den første runden, så overtok Bøkko og Njåtun avsluttet alene den siste runden. Laget tok også annenplassen sist helg i Heerenveen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer