To nye til VM

To norske utøvere klarte VM-kravet på Bislett i kveld: Aham Okeke og Gunhild Halle Hauge. Dermed er åtte norske klare for Edmonton-VM.

Aham Okeke løp bedre enn både Geir Moen og John Ertzgaard på 100 meteren på Bislett. Etter en serie med dopingsaker tok han i dag revansj.

Okeke sprintet inn til 10,26 sekunder som sistemann i 100-meterfinalen, og fikk umiddelbart beskjed om at han er klar for VM i Edmonton.

- Gratulerer med VM-billetten, sa sportssjef Per Øyvind Mørk i Norges Friidrettsforbund (NFIF) så snart Okeke var kommet inn fra banen.

- Dette betyr alt for meg. Jeg visste at jeg kunne løpe fort. Jeg har satt personlige rekorder på trening.

- Mange har tvilt på meg, men nå har jeg bevist for meg selv at jeg kan løpe fort også i konkurranser. Jeg gleder meg enormt til VM i Edmonton. Jeg reiser ikke dit bare for å delta. Jeg vil prestere noe. Håpet er å komme til semifinalen, sa Okeke.

Også Gunhild Halle Haugen kunne glede seg over VM-plass. Hun løp 5000 meter på 15.17,43.

- Jeg tenkte det var greit å klare VM-kravet nå, men fikk ingen annen sekundering i forhold til kravet enn det jeg fikk fra speakeren på banen, sa Halle Haugen.

(Dagbladet.no/NTB)

VM-KLAR: Gunhild Halle Haugen var én av to norske utøvere som kunne dra hjem å pakke VM-bagasjen etter besøket på Bislett. Foto: SCANPIX