Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To omdiskuterte straffesituasjoner da Arsenal fikk luke til byrival Spurs

Slo Joshua Kings Bournemouth 3-1.

NY GRUNN TIL Å FEIRE: Theo Walcott ble far igjen denne uka. I dag kunne han feire en scoring for Arsenal, som ble en hyllest til den nyfødte sønnen. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix
NY GRUNN TIL Å FEIRE: Theo Walcott ble far igjen denne uka. I dag kunne han feire en scoring for Arsenal, som ble en hyllest til den nyfødte sønnen. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix Vis mer

Arsenal - Bournemouth 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Kun seier var godt nok for et Arsenal-lag som kjemper i toppen av Premier League. På motsatt banehalvdel var et Bournemouth-mannskap som hadde vunnet én av av sesongens seks bortekamper.

Arsenal ville med seier få en luke på fire poeng ned til byrival Tottenham, som tapte mot Chelsea i går.

Slik skulle det også bli.

To scoringer av Alexis Sanchez og den nybakte faren Theo Walcott ga Arsene Wengers menn en viktig trepoenger. Det betyr at London-klubben fortsatt er nummer fire i Premier League, tre poeng bak serieleder Chelsea.

Joshua King startet på topp for bortelaget, men nordmannen var aldri i nærheten av scoring i dag.

Omdiskutert scoring

Hjemmelaget fikk en god start med scoring etter 12 minutter. Det var en skikkelig tabbe av Steve Cook som skulle spille ballen tilbake til egen keeper, men som i stedet sendte ballen rett til Sanchez. Alene med Federichi var angriperen iskald.

- Hjerneblødning av Cook, mente Hangeland i TV 2-studio.

Så skjedde det en omdiskutert situasjon ti minutter seinere. Arsenal-back Nacho Monreal hevet armen og fikk kroppen inn foran Callum Wilson, som gikk i bakken i boksen. Dommeren pekte på krittmerket, mens fortvilte Arsenal-spillere protesterte til ingen nytte.

Erik Thorstvedt og Brede Hangeland i TV 2-studio var uenige da situasjonen ble tatt opp i pausen. Den tidligere Spurs-keeperen mente det var riktig å blåse straffespark, mens eks-midtstopperen mente Wilson framprovoserte dommer-avgjørelsen.

Wilson var uansett sikkerheten selv fra ellevemeteren, og sendte Petr Cech feil vei. Det var første gang i historien at klubben nettet mot Arsenal, ifølge statistikkbyrået Opta.

Plutselig var Bournemouth helt med i kampen, og med litt mer hell kunne bortelaget tatt ledelsen i minuttene etterpå. Men en god Cech reddet blant annet London-laget.

Men Arsenal hadde også noen gode muligheter. To minutter på overtid i første omgang hamret Sanchez ballen i tverrliggeren.

Tilbake i ledelsen

Monreal gjorde det godt igjen åtte minutter etter hvilen. Backen la et perfekt innlegg på hodet til den nybakte faren Theo Walcott, som raget høyt og stanget ballen i det åpne målet.

Det var bare andre gang i karrieren at vingen scoret med hodet. Det var også hans sjette scoring i ligaen denne sesongen. Feiring ble en hyllest til hans andre sønn Arlo.

Monreal var involvert i en ny kontroversiell situasjon i andre omgang. En ball ble vippet opp i hånda på spanjolen, som holdt den rett ut i egen boks. Bournemouth-spillerne ropte på straffespark, men ble ikke hørt av dommer Mike Jones.

Bortelaget fikk også en gedigen mulighet da et skudd fra kloss hold gikk rett på Cech i Arsenal-buret.

- Nærmere er det knapt mulig å komme, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Rett før slutt punkterte Alexis Sanchez kampen etter å ha blitt servert av innbytter Olivier Giroud.

Bournemouth er i skrivende stund nummer elleve i Premier League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling