Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To Ondrásek-scoringer senket Brann i Bergen

Tromsø-spissen gjentok bedriften fra hjemmemøtet.

DOBBEL ONDRASEK: Zdenek Ondrásek setter inn straffesparket, det ene av to mål på Brann stadion.
  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DOBBEL ONDRASEK: Zdenek Ondrásek setter inn straffesparket, det ene av to mål på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann - Tromsø 0-2.

Zdenek Ondrasek scoret begge målene for Tromsø i 2-0 seieren borte mot Brann søndag kveld.

Dermed gjentok tsjekkeren prestasjonen fra hjemmemøtet med bergenserne, hvor han også sto for kampens to fulltreffere. Ondrásek er oppe i 14 mål denne sesongen og troner øverst på toppscorerlisten i eliteserien. Med ett poeng på de tre siste kampene smakte det ekstra godt med seier for cupfinaleklare tromsværinger, som ender på 4.-plass med poeng i siste hjemmekamp mot Odd Grenland.

Brann har vært gjennom noen turbulente uker med spekulasjoner om Rune Skarsfjords framtid i klubben. Brann-treneren fant plass til fem egenproduserte unggutter fra Bergen i startoppstillingen, men det holdt ikke til poeng mot et hardtkjempende Tromsø-lag.

- Dette var en tøff investering inn i framtiden å brukte så mange unge spillere, men først og fremst fordi vi har skadeproblemer. Det ble en jevn kamp som fort kunne bikket vår vei. Jeg vil gi laget godtkjent mot et solid og god organisert lag, sa Skarsfjord.

Klassescoring av Ondrásek Vertene åpnet friskest og produserte kampens første store målsjanse. Erik Huseklepp ble spilt fri på venstrekanten, og innlegget nådde fram til en umarkert Kim Ojo. Headingen fra kloss hold ble avverget på mesterlig vis av Tromsø-keeper Henri Sillanpää.

Tromsø overtok etter hvert initiativet i en jevnspilt åpningsomgang. Etter 21 minutter viste Zdenek Ondrasek seg fram og sendte gjestene i ledelsen med en klassescoring. Tromsø-spissen fanget opp en klarering fra Simen Wangberg, og fra 20 meter dempet tsjekkeren ballen på brystet og banket den i lengste hjørne på halv volley. Det var sesongens 13. fulltreffer for 23-åringen, som hadde gått av banen uten nettkjenning i de siste seks kampene.

Positiv opplevelse
- Vi snakket før kampen om å skape mest mulig positive opplevelser før cupfinalen. Vi leverte en godt gjennomført kamp. Vi slapp hjemmelaget til det første kvarteret, men tok gradvis over kampen og vant fortjent, sa Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

- Det er gledelig at Tromsø kanskje for annen gang får toppscoreren. Ondrasek har hatt en liten downperiode, men dette var kanskje hans gjennombrudd på bortebane.

Kristoffer Larsen tente håp om hjemmepoeng med et skuddforsøk 20 minutter ut i 2. omgang. Sillanpää fikk så vidt avklart til corner på avslutningen som gikk via en forsvarsspiller.

Håpet om poeng brast da Jonas Grønner på klønete vis felte Thomas Drage på kanten av 16-meteren. Dommer Svein Oddvar Moen pekte resolutt på straffemerket, og Ondrásek var sikkerheten selv fra 11-meteren. Vertene klarte aldri å skape noe trykk på Tromsø-forsvaret mot slutten av kampen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!