Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To nordmenn på pallen under fellesstarten

To på pallen til tross for håpløse forhold

Oberhof bydde i kjent stil på svært krevende forhold for skiskytterne søndag ettermiddag. Tiril Eckhoff lå an til seier foran tredje skyting. Så pådro hun seg tre strafferunder. Likevel endte det med to nordmenn på pallen.

VANSKELIGE FORHOLD: Det var på tredje skyting at seieren glapp for Tiril Eckhoff. Foto: NTB/Scanpix
VANSKELIGE FORHOLD: Det var på tredje skyting at seieren glapp for Tiril Eckhoff. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

De norske jentene ville gjerne følge opp suksessen fra i går da de vant stafetten, med en sterk fellesstart i dag.

Både Tiril Eckhoff, som tidligere i rennet lå an til seier, og Marte Olsbu Røiseland havnet på pallen. Tiril Echoff trakk det lengste strået i spurten og ble nummer to.

- Det er viktig for Tiril at hun slår Marte, for bak henne kommer Wierer, så her får hun tatt noen poeng på henne, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun-Smith.

- En stor norsk dag med to på pallen. Vi har blitt usedvanlig godt vant med disse skiskytterkvinnene våre, fortsatte han.

- Det er fantastisk. To jenter på pallen, og man er nesten litt skuffet over å ikke vinne, svarte sidekommentator Ola Lunde.

Solid skyting i starten

For det så lenge an til å ende med norsk seier. Eckhoff startet friskt, og gikk ledende ut allerede etter første skyting hvor hun leverte fullt hus.

Marte Olsbu Røiseland hang litt etter, både i sporet og på standplass, og var nesten 40 sekunder bak lagvenninne Eckhoff ut fra den første skytinga.

Eckhoff leverte en solid runde ute i løypa, før hun fulgte opp med en ny plettfri skyting. Dermed var avstanden ned til Iryna Kryuko på 18.5 sekunder. Verdenscupleder Dorothea Wierer pådro seg en strafferunde, mens Marte Olsbu Røiseland leverte en god serie og passerte ut som nummer seks.

- Vanskelig

Ute ved sju kilometer hadde Eckhoff økt ledelsen til 23.1 sekunder.

Ingrid Tandrevold passerte som nummer ti.

- Det er vanskelig, men ikke håpløst sa NRKs Ola Lunde da Echoff var på vei inn til tredje skyting.

Og 29-åringen fikk det tøft. Tre av fem blinker resulterte i bom, og dermed måtte hun ut i tre strafferunder.

Olsbu Røiseland taklet forholdene bedre, og pådro seg kun en strafferunde. Ingrid Tandrevold måtte i likhet med Eckhoff ut i tre.

Echoff gikk ut som nummer tre, bak Kaisa Mäkärainen og Iryna Kryuko.

Ute ved 9.5 kilometer var avstanden 49 sekunder.

Inne på siste skyting fikk finske Mäkärainen tydelige problemer, men med god tålmodighet og enorm konsentrasjon felte hun alle de fem blinkene.

- For et mesterstykke, kom det fra NRK-kommentator Andreas Stabrun-Smith.

Kryuko sto lenge ved siden av den finske jenta, men taklet ikke forholdene og måtte ut i fire runder.

Taklet presset

Marte Olsbu Røiseland var sterk under den siste skytinga, og gikk ut som nummer to, 46.2 sekunder bak ledende Mäkärainen, Tiril Eckhoff slapp unna med en runde, og gikk ut som nummer tre.

Alle holdt seg på beina inn mot mål, og dermed fikk vi et realt spurtoppgjør mellom Røiseland og Eckhoff, bak suverene Mäkärainen.

Ingrid Landmark Tandrevold bommet hele ni ganger og endte et stykke nede på resultatlisten. Det gjorde også Karoline Knotten, som måtte tåle tre bomskudd.