To på rad for Grönholm

Tok sin andre strake seier i rally-VM.

Etter at både Petter og Henning Solberg havnet i store problemer tidligere i helgen, sto seierskampen i Rally Sverige mellom finske Marcus Grönholm og franske Sébastien Loeb. Og det ble den finske Ford-føreren som stakk av med seieren.

Etter 16 av 19 fartsprøver ledet Grönholm med 14 sekunder, men den finske føreren som feiret 38-årsdagen søndag var iskald på de siste prøvene. Til slutt vant han med halvminuttet ned til de regjerende verdensmesteren.

Daniel Carlsson, som var «hjelpemann» til Henning Solberg under Rally Monte Carlo, imponerte stort på hjemmebane. Svensken avgjorde en spennende kamp mot Gigi Galli til sin fordel, og knep tredjeplassen med sju sekunders margin. Carlsson var nærmere tre minutter bak Grönholm.

Helsvart

For de norske førerne ble det et helsvart rally. Minst dårlig ble Henning Solberg, som til slutt endte på åttendeplass etter at finske Janne Tuohino måtte bryte på den siste fartsprøven. Dermed ble det ett VM-poeng på Peugeot-føreren etter et veldig trøblete rally. Differansen opp til vinneren var på mektige ni minutter.

– Men sånn er det bare i rally. Det går opp og ned. Mest ned for Cato (Menkerud) og meg denne helgen, men vi kommer tilbake. Nå er i hvert fall bilen helt perfekt, så jeg gleder meg allerede til Rally Norge neste helg, sier han.

Også lillebror Petter Solberg var i trøbbel stort sett hele helga, og endte til slutt på 19. plass – 20 minutter bak Grönholm.

Ergerlig slange

NY FORD-SEIER: Marcus Grönholm sikret ny seier til Ford og Finland. Foto: Scanpix
NY FORD-SEIER: Marcus Grönholm sikret ny seier til Ford og Finland. Foto: Scanpix Vis mer

Regjerende norgesmester Thomas Schie måtte bryte etter 16 fartsprøver da en slange løsnet i motoren.

– Ergerlig at en liten slage skal være årsaken til at vi må bryte, men det er slikt som skjer, sier Ford-føreren.

Resten av nordmennene var over halvtimen bak vinneren.

I VM-sammendraget har Grönholm og Loeb allerede fått et forsprang på resten av feltet. Grönholm står med full pott etter seier i Monte Carlo og Sverige, mens Loeb har to andreplasser så langt. Petter Solberg står med null poeng etter teknisk trøbbel i begge de to åpningsrallyene, mens Henning Solberg iallfall har fått med seg ett poeng.

(ANB)