To på rad for Nowén

LIENZ (NTB-AP): Ylva Nowén fra Sverige vant dagens verdenscuprenn i slalåm for kvinner i Lienz. Italienske Deborah Compagnoni og Urska Hrovat fra Slovenia ble nummer to og tre. Nowén tok sin andre seier på rad og leder sammenlagtcupen i slalåm. Norske Trine Bakke måtte nøye seg med en 16. plass.

Ylva Nowén hadde aldri tidligere vært blant de åtte beste foran årets sesong, men i år har det virkelig løsnet for 27-åringen. Hun ble nummer to i åpningsrennet i Park City, og fulgte opp med seier i Val d'Isere. Lørdag tok hun sin andre seier for sesongen, og satte den svenske stjernen Pernilla Wiberg i skyggen. Wiberg sliter litt med å komme tilbake etter en skade, men var likevel fornøyd med lørdagens femteplass.

Slitt løype

- Jeg er veldig overrasket over meg selv. Dette er gøy, alt går riktig vei for meg nå, sa en lykkelig Nowén etter triumfen. Hun sa også at hun ser fram til fortsettelsen, i visshet om at OL i Nagano bare er drøye fem uker unna.

  Nowén kjørte glimrende i første omgang og ledet med nesten et halvt sekund på Compagnoni og sekundet på Hrovat. Tåke og slitt løype resulterte i at den svenske jenta kjørte dårligere i andre omgang, men hun var aldri truet og vant med tre tideler. De tre øverste på lørdagens resultatliste var de samme som i Val d'Isere for en drøy uke siden.

Bakke feilet

På grunn av de siste dagers mildvær med regn og tåke ble andre omgang utsatt én time. Arrangørene måtte bruke kjemikalier for at underlaget skulle bli hardt nok. Løypa var tydelig dårligere da de ti beste satte utfor, men Ylva Nowén holdt unna for konkurrentene.

  Norske Trine Bakke lå som nummer ni etter første omgang, nesten to sekunder bak lederen Nowén, men to store feil i den andre sendte henne helt ned på 16. plass på resultatlista.

  Andrine Flemmen fikk det heller ikke til. Hun kjørte seg opp fra 28. til 26. plass etter andre omgang.

  Bente Giljarhus klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen og endte på 61. plass.