Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To perlemål avgjorde på Storstadion

Viking kom ned på jorda mot Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORSTADION (Dagbladet.no): Sandefjord-Viking 3-2.

Viking fikk en opptur i og med Tom Nordlies ankomst til Stavanger forrige uke.

Men i dag fikk de bank av bunnrival Sandefjord. To perlemål, av Adriano Munoz og Andreas Tegström, sørget for det.

Måtte glemme cupfinalen

Før kampen og i pausen var fokuset på cupfinalen Sandefjord er klar for. Cupfinaleartikler og cupfinalebilletter var samtaletema blant tilskuerne på Storstadion.

Årsaken var sjølsagt hvalfangerlagets fantastiske semifinale-trimf over Rosenborg på torsdag.

Da kampen ble blåst i gang, var spillerne uansett pent nødt til å fokusere på Viking, dagens kamp og bunnstriden de er involvert i.

Cupfinale-deltakelse - og mulig seier - får nemlig en gedigen bismak hvis laget rykker ned.

ADRIANO MED PERLE: Adriano var en av målscorerne da Sandefjord i dag slo Viking 3-2 på Storstadion. Foto:Scanpix
ADRIANO MED PERLE: Adriano var en av målscorerne da Sandefjord i dag slo Viking 3-2 på Storstadion. Foto:Scanpix Vis mer

Rolig åpning

Første omgang startet svært rolig, ballen var mye i lufta og mest rundt midtbanen. Etter hvert begynte spillet å bølge mer fram og tilbake, og begge lag skapte store nestensjanser.

Den største nestensjansen var faktisk så stor at det er mulig at ballen var over streken. Dette skjedde etter at Andreas Tegström hadde satt opp Adrino Munoz i det 17. minutt

Dommeren vinket spillet videre, men hele Storstadion ropte på mål.

Samtidig foregikk det en stillingskrig om å få festet et grep om kampbildet, og dette var en kamp Viking etter hvert vant. I en periode fra det 30. til det 40. spilleminutt var de overlegne i omtrent alt.

Dette resulterte i en rekke cornere, og også et mål. Det vil si, det skulle antakelig vært mål da Viking fikk dyttet ballen i nettet etter en av disse cornerene, i det 34. minutt.

Men dommeren annullerte noe tvilsomt for Peter Ijehs angivelige angrep på keeper Espen Bugge Pettersen.

Fantastiske Adriano

Tre minutter seinere skapte rogalendingene så flere store sjanser på rappen - nok en gang etter en corner. Nærmest kom Ragnvald Soma, som satte ballen i tverrliggeren.

Men fem minutter før slutt begynte Sandefjord plutselig å yppe seg igjen. Først ved Andreas Tegström, som ikke klarte å stokke beina alene med keeper.

Stokke beina klarte derimot Adriano Munoz da han i det 43. minutt smelte til på halv volley fra 25-30 meters hold. Ballen steg og steg, før den buet ned og landet i fjærlett i nettet bak en forfjamset Mattias Asper.

Scoringen liknet et visst landslagsmål av Petter Rudi.

Drama

Andre omgang startet med noe som kjennetegnet de første 45 minuttene: en Viking-corner.

Den stanget en umarkert kaptein Allan Gaarde i mål ved bakre stolpe. Da var det bare spilt tre minutter av andre omgang, og stillingen var 1-1.

Dramatikken tok likevel ikke slutt med det.

I det 56. spilleminutt ble Andreas Tegström hektet opp da han var på vei gjennom. Dommeren var ikke i tvil, og blåste straffespark. Derimot delte han ikke ut kort til synderen Jørgen Tengesdal.

For hjemmeandelen av de 5 266 tilskuerne på Storstadion, spilte nok det mindre rolle.

Tommy Knarvik satte nemlig straffen sikkert opp og til venstre i mål.

Viking tilbake til gamle feil

Sandefjord fortsatte deretter i samme spor, og Viking viste igjen tegn til usikkerheten som har kjennetegnet laget gjennom store deler av sesongen.

I det 62. minutt kunne et av disse ballmistene blitt skjebnesvangert, ettersom det tillot Samuel Isakson å komme alene med keeper. Dessverre for Sandefjord, traff han nettopp Mattias Asper og ballen gikk ut til hjørnespark.

En halvtime ut i andre omgang så det ut til at Viking igjen skulle feste et grep om kampen. Igjen hadde de en rekke cornere og nestensjanser.

Svenske-raid

Men da, i det 77. spilleminutt, utnyttet Andreas Tegström en kontring til å løpe og drible seg gjennom hele Viking-forsvaret.

Raidet avsluttet den svenske målgjøreren med å bredside ballen sikkert til venstre i mål.

Dermed var kampen i realiteten avgjort, sjøl om Viking fortsatte å kjempe - slik Tom Nordlie sjølsagt krever.

Fire minutter på overtid ga dette uttelling da Peter Abelsson stanget den siste av mange Viking-cornere i kampen, i mål. Dette ga redusering til 3-2.

Men sjøl ikke dette hjalp Viking i dag.