Sepp Blatter til Dagbladet:

- To problemer med Qatar

I en eksklusiv uttalelse til Dagbladet erkjenner tidligere FIFA-president Sepp Blatter at tildelingen av fotball-VM til Qatar har reist mange spørsmål - og trekker spesielt fram to ting.

INTERVJUET: I 2015 stilte Sepp Blatter - for anledningen med plaster - opp og svarte på spørsmål fra Dagbladet. Nå kommenterer han tildelingen av VM til Qatar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INTERVJUET: I 2015 stilte Sepp Blatter - for anledningen med plaster - opp og svarte på spørsmål fra Dagbladet. Nå kommenterer han tildelingen av VM til Qatar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

- Det var feil å gi VM til Qatar.

Det sa tidligere FIFA-president Sepp Blatter til sveitsisk TV i 2014. Nå letter han på sløret, og utdyper overfor Dagbladet. Blatter peker på to årsaker som - i hans øyne – gjorde at Qatars VM-søknad har fått kraftig kritikk.

Ga seg aldri

Blatter selv ble nylig frikjent for korrupsjonsanklager i sveitsisk rett. Nå er han klar for å riste av seg nok en verkebyll, som hefter ved alle som har snust på toppverv i fotballens mektigste organisasjon de siste 20 åra: Tildelingen av VM til Qatar.

  • Det er dokumentert at FIFA-topper fikk penger på konto før de stemte på søkkrike emiratets VM-søknad.
  • Temperaturen i landet er så høy at alle de store ligaene må snus på hodet for å dytte inn et VM i november.
  • Og lutfattige gjestearbeidere har fått livene sine ødelagt, mens de dag ut og dag inn har bygget fotballanlegg og infrastruktur i 40 graders varme.

Dagbladet var til stede da konfetti (planlagt) og sjokkerte gisp (ikke planlagt) fylte konferansesalen i Zürich. Emiren av Qatar strakte hendene i været. Blatter selv applauderte avmålt der han sto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.