To raske scoringer sendte Tromsø ut av Europa League

Må stole på at utestengelsen til Besiktas opprettholdes.

EVENTYRET FORELØPIG UTE: Tromsø hadde noen store sjanser mot slutten av kampen, men røk til slutt ut av Europa League etter 3-2-sammenlagt.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
EVENTYRET FORELØPIG UTE: Tromsø hadde noen store sjanser mot slutten av kampen, men røk til slutt ut av Europa League etter 3-2-sammenlagt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Besiktas - Tromsø 2-0 (0-0)   Besiktas videre med 3-2 sammenlagt etter 1-2 i det første oppgjøret.

(Dagbladet): Tromsø sjokkerte Besiktas hjemme på Alfheim i den første kampen, og snudde kampen etter å ha fått en tidlig scoring i mot. For selv om klubben har slitt i Tippeligaen denne sesongen, har laget hatt marginene på sin side i Europa League. Men i kveld ble det stopp.

- Jeg sitter igjen med stolthetsfølelsen etter denne kampen. Vi kommer til en av Europas tøffeste hjemmebaner og har to store sjanser for å sikre ekstraomganger mot slutten, sa Tromsø-trener Agnar Christensen til iTromsø.

Besiktas, som trenes av tidligere Kroatia-trener Slaven Bilic, stilte med stjernen Hugo Almeida i spissen, og det var nettopp han som skulle markere seg i den andre omgangen.

Et frispark fra høyrekanten ble slått inn i boksen av Manuel Fernandes. Almeida kom først på ballen, og traff den akkurat nok til at den snek seg inn i det lengste hjørnet på vakkert vis. Like etterpå doblet Besiktas ledelsen da Oguzhan Özyakup dro av seg sin oppasser før han hamret ballen forbi Tromsø-keeper Marcus Sahlman.

Mot slutten av kampen hadde Tromsø noen store muligheter til å redusere, men Thomas Drage skjøt blant annet like utenfor fra nesten åpent mål.

Tromsø hadde god defensivt kontroll i den første omgangen, og slapp ikke det tyrkiske laget til mer enn én fattig målsjanse. Det var en fattig trøst i den andre omgangen.

Kan gå videre Selv om Tromsø tapte mot Besiktas over to kamper, kan de likevel gå videre. Besiktas ble i juli utestengt fra turneringen av UEFA grunnet mistanker om kampfiksing. Det samme skjedde med Fenerbahce, som ikke fikk medhold da klubben anket avgjørelsen.

Besiktas har også anket avgjørelsen til ankeinstansen CAS (Court of Arbitration for Sport). Innen i morgen (30. august) må CAS vurdere om UEFA har fulgt sine retningslinjer i utestengelsen av Besiktas. Opprettholdes utestengelsen vil Tromsø gå videre til gruppespillet.

- Det er en ankesak og det er umulig å vite hva som skjer. Men i prinsippet kan vi gå videre, sier Tromsø-trener Agnar Christensen.

Om Besiktas skulle vinne gjennom med sin anke, er det likevel en liten mulighet for at Tromsø vil gå videre. UEFA har nemlig bestemt at det skal bli en loddtrekning om hvilket lag som får Fenerbahces plass i Europa League. Molde og Tromsø er blant de 30 lagene som kjemper om den ene gratisbilletten.

Trekningen skal finne sted 09.00 i morgen formiddag.