Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To redninger på strek og en utvisning i sluttsekundene

Everton ble for sterke for Arsenal.

DRAMA: Så nært kom Arsenal en utlikning, men Leighton Baines sto på streken og klarerte. Foto: Reuters / Phil Noble Livepic  / NTB Scanpix
DRAMA: Så nært kom Arsenal en utlikning, men Leighton Baines sto på streken og klarerte. Foto: Reuters / Phil Noble Livepic  / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexis Sanchez fortsetter å score mål for Arsenal, men ble satt i skyggen av to Everton-forsvarere som sikret 2-1 og hjemmeseier i Premier League tirsdag.

Sanchez sendte London-klubben i ledelsen med et frispark, men måtte reise hjem uten poeng etter at Seamus Coleman og Ashley Williams vendte kampen til 2-1-seier for Everton. Arsenal-angriperen har scoret seks mål på de siste fire seriekampene.

Poengtapet betyr at Chelsea kan øke forspranget til naboen i London til seks poeng med seier mot tabelljumbo Sunderland onsdag.

Everton tok sin første seier på seks kamper. Det sender laget opp på en foreløpig 7.-plass på tabellen.

Sanchez-flyt

Sanchez har vært i strålende form som spiss for Arsenal den siste tiden og sendte London-laget i ledelsen med sitt 12. seriemål. Det gjør ham til delt toppscorer i Premier League sammen med Diego Costa, som skal i aksjon for Chelsea onsdag.

Sanchez scoret på et frispark som gikk via beinet til Ashley Williams og satte Everton-keeper Maarten Stekelenburg ut av spill.

- Meget spesielt å stille opp langt utenfor muren. Jeg kan ikke skjønne annet enn at Stekelenburg har stilt han opp der, kommenterte Brede Hangeland i TV 2s studio.

Baklengsmålet satt fyr på Everton, som la mer og mer trykk på Arsenal utover i omgangen. Ett minutt før pause kom utligningen, fra back til back. Leighton Baines slo inn fra venstre med høyre og traff forsvarskollega Coleman som hadde tatt turen inn i Arsenals 16-meter og headet inn 1-1.

Sjansefattig

Etter hvilen jaget begge lagene seieren. Mesut Özil burde truffet mål da han satt ballen over tverrliggeren i det 54. minutt, mens Ross Barkley og Romelu Lukaku var frempå for Everton.

Da tiden var i ferd med å renne ut, dukket Ashley Williams opp på et hjørnespark og rett opp sin egen feil ved 0-1-scoringen da han headet inn seiersmålet.

I en dramatisk avslutning på kampen med flere store Arsenal-sjanser ble Everton-kaptein Phil Jagielka utvist. Hjemmelaget reddet flere forsøk på strek, før en Arsenal-spiller ble felt innenfor 16-meteren, uten å få straffespark.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!