To redninger på streken da Schalke stoppet Mourinhos seiersrekke

1-1 på Stamford Bridge.

• Chelsea-Schalke 1-1 (1-0)

(Dagbladet): José Mourinho gjorde det klinkende klart at et av målene for sesongen er å bli historisk - å bli den første manageren som vinner Champions League med tre forskjellige klubber.

Første hinder på veien var Schalke hjemme på Stamford Bridge, men Jens Kellers gutter viste at de også har noe å gjøre i Europas gjeveste fotballselskap.

Cesc Fabregas sendte de blåkledde i ledelsen tidlig i den første omgangen før Klaas-Jan Huntelaar utliknet etter en drøy time. Tross flere gigantiske muligheter på tampen, ble det ikke flere scoringer på «brua».

Dermed starter omstillingen for Mourinhos menn. Til helga venter Manchester City.

Tidlig ledelse Bare ti minutter var spilt da Ralf Fährmann måtte plukke ballen ut av nettmaskene, men det spørs om ikke Fabregas skulle vært avblåst i forkant.

Spanjolen vant ballen i en knallhard duell, og Eden Hazard var raskt på pletten og plukket opp kula. Han fant igjen playmaker og assistkonge Fabregas som alene med Fährmann ikke gjorde noen feil. 1-0 til hjemmelaget.

Samme mann kunne fort lagt på til 2-0 med ti minutter igjen av den første omgangen, men i upresset posisjon smalt han ballen over fra elleve meter.

Men Schalke var heller ikke helt ufarlige, og like før hvilen kunne det fort stått 1-1. Julian Draxler driblet på elegant vis vekk fire Chelsea-spillere, men avslutningen til stortalentet gikk hårfint til side for målet til Thibaut Courtois.

Sjansesløsing på tampen Den andre omgangen var på ingen måte noen heseblesende affære, men etter 61 minutter tok Schalke fyr, og igjen var det Draxler som var initiativtakeren.

Tyskerne vant ballen på egen banehalvdel, og Draxler satte fart før han fant Huntelaar med en presis pasning. Nederlenderen dro seg fire meter til høyre og klinket ballen ned i korthjørnet til Courtois. 1-1 på Stamford Bridge.

Med kvarteret igjen kom Loic Remy og Diego Costa inn for henholdsvis Willian og Didier Drogba, og det tok ikke lang tid før førstnevnte viste seg fram. Etter et frispark ramlet ballen ned i beina på franskmannen som fikk ballen på mål, men Roman Neustädter fikk headet unna på streken.

Chelsea fortsatte å jage vinnermålet og Hazard kunne fort blitt matchvinner, men satte skuddet over fra god posisjon. Bare minuttet senere fikk samme mann ei lang tå på innlegget fra Fabregas, men Fährmann vartet opp med en kremredning.

I siste spilleminutt måtte igjen Schalke-forsvaret til pers da Chelsea var på en farlig visitt, men Christian Fuchs fikk headet unna på streken.

Dermed ble det ikke flere mål i London i kveld, og med 1-1 i gruppe Gs andre kamp mellom Maribor og Sporting er lagene like langt.

SLØSERI: Chelsea hadde flere muligheter til å stikke av med seieren hjemme mot Schalke, men Jose Mourinho måtte nøye seg med 1-1. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
SLØSERI: Chelsea hadde flere muligheter til å stikke av med seieren hjemme mot Schalke, men Jose Mourinho måtte nøye seg med 1-1. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer