Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To regnestykker og en plan

Trener med suksessoppskrift i V75.

HAR EN PLAN. Geir Flåten har hatt en plan en stund. Han har regnet litt også. Det skal gi seier med Ramstad Loke i V75-spillet på Leangen lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
HAR EN PLAN. Geir Flåten har hatt en plan en stund. Han har regnet litt også. Det skal gi seier med Ramstad Loke i V75-spillet på Leangen lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

To regnestykker og en plan skal gi seier med Ramstad Loke i V75-4 for Geir Flåten (43) lørdag.

-Ja, jeg har hatt en plan om dette en stund, sier trener og kusk Flåten til Dagbladet.
Først kalkulerte han inn seier og første premie på Biri 27. november i hestens siste start. Regnestykket gikk akkurat opp, slik at Ramstad Loke får starte fra strekposisjon på lørdag. Hesten står perfekt inne i grunnlaget, bare en tusenlapp fra å bikke over på tillegg. Det var det første regnestykket som allerede har gått opp.

Det andre regnestykket er tiden Flåten mener Ramstad Loke kan trave på Leangen lørdag.
-Han travet 1.31,9 på Biri. Det gjorde han ensom og med proppene i ørene hele veien. Jeg mener han har et eller halvannet sekund  ytterligere forbedringspotensiale lørdag, sier Geir Flåten.

Går det regnestykket også opp, så kan de andre konkurrentene bare drømme om å holde følge mot mål.
Regnestykket gir dårligst 1.30,9 som svar. Og allerede her er motstanderne sjanseløse. Blir svaret 1.30,4 er Ramstad Loke ensom på målfotoet.

Forbedret steg

Det klinger i stål gjennom telefonen fredag ettermiddag. En ny hest får forandret på skoingen. Geir Flåten er en mester i ombalansering av vanskelige kaldblodshester. Og han viser sin kompetanse også med Ramstad Loke.

-Jeg har endret på skoingen både foran og bak. Nå har Ramstad Loke flappsko med tå foran og lette aluminiumsko bak. Før var han tyngre belastet på grunn av galoppfaren. Nå har han fått et forbedret steg i stedet, forteller Flåten.

Overnatting for første gang

Geir Flåten er litt betenkt, når det gjelder overnattingen.

-Ramstad Loke er urutinert og overnatter for første gang. Jeg er litt usikker på hvordan det kan slå ut. Men jeg har god tro på at det skal gå greit. Det er en ganske fornuftig kar. Og han reiser og skal overnatte på Leangen sammen med hester han kjenner, forteller Flåten.

-Går Ramstad Loke som sist, er dette en kjempesjanse, sier Geir Flåten.

Ramstad Loke får reisefølge med stallkompis Ramstad Viktor som skal ut i V75-avslutningen. Dette er K.N. Stensruds Æresløp, som Ramstad Viktor vant i fjor, men med andre og bedre forutsetninger.

-Da startet han på strek. Nå står han på 20 meter tillegg. Men likevel synes jeg han har utviklet seg fint og skal på bongen på fire-fem hester, avslutter Geir Flåten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media