SJELDEN TABBE: Pepe Reina hadde gjort en fantomredning noen minutter før han på klønete vis fomlet ballen i eget nett.  Foto: EPA/ANITA MARIC
SJELDEN TABBE: Pepe Reina hadde gjort en fantomredning noen minutter før han på klønete vis fomlet ballen i eget nett. Foto: EPA/ANITA MARICVis mer

To Reina-tabber på ett sekund ødela Liverpools festaften

Arsenal stanget lenge mot 10 mann.

||| Liverpool - Arsenal 1-1

(Dagbladet): Med én mann mindre i en hel omgang hadde Liverpool forsvart ledelsen sin heltemodig, nesten uten å slippe Arsenal til målsjanser.

Kampuret var passert 89 minutter da den perfekte starten på sesongen ble redusert til en middels en.

Og mannen som skal få slite med nattesøvnen det kommende døgnet er den vanligvis så bunnsolide Pepe Reina, som med en sjelden dobbeltblunder forærte Arsenal utlikningen.

VOND DEBUT: Joe Cole fikk direkte rødt kort, til stor glede for Arsenal-fansen i bakgrunnen. Foto: REUTERS/Phil Noble
VOND DEBUT: Joe Cole fikk direkte rødt kort, til stor glede for Arsenal-fansen i bakgrunnen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Spanjolen virket å ha full kontroll på et innlegg fra venstre og rykket ut for å plukke ned ballen. Arsenals nye spiss Marouane Chamakh kom imidlertid som en ørn gjennom lufta og fikk hodet på kula.

Reina snudde seg og så ballen treffe stolpen, før han på klønete vis fomlet den i nettet.

Dermed ble tre poeng til ett, som totalt sett ikke var noe urettferdig utfall av kampen. Men det er liten tvil om hvem som gikk mest skuffet av Anfield-gresset da Martin Atkinson blåste av kampen fem minutter på overtid, i en kamp som inneholdt to røde kort, keepertabber og den sedvanlige nerven som kjennetegner disse oppgjørene.

Perletreff
Det var mange årsaker til at Liverpool havnet helt nede på 7. plass forrige sesong.

En av dem var utvilsomt at klubben ikke var i nærheten av å ha en god nok erstatter for Fernando Torres de gangene spanjolen var uaktuell med skade - og det var han ofte.

Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Kanskje kan David N'gog gjøre noe med den saken denne sesongen.

Etter å ha fått en heading reddet på streken i 1. omgang fikk han sin revansj etter pause med en kanon opp i nettaket fra skrå vinkel.

Scoringen kom på et perfekt tidspunkt - i 2. omgangs første minutt - etter at Joe Cole hadde fått marsjordre på overtid av 1. omgang. Og den kom som et resultat av Arsenals tidvise nonchalanse i egen sone, i kombinasjon med Javier Mascheranos egenskaper som ballvinner og N'Gogs knalltreff:

Andrei Arsjavin slo ballen til en feilvendt Wilshire, som rotet bort ballen til Mascherano. Han sendte en stikker til N'Gog, som under press blåste ballen opp i nærmeste hjørne. Skuddet var meget godt, men understreket samtidig Arsenals behov for en toppkeeper. Manuel Almunia var nemlig ikke sjanseløs, men selv om han hadde fingertuppene på ballen greide han ikke å slå den unna.

Arsenal-dominans
En naturlig kamputvikling etter scoringen, og ikke minst etter Joe Coles utvisning, var at Arsenal kjørte kampen.

Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Det var også det som skjedde, men gjestene fra London skapte oppsiktsvekkende lite før Arsene Wenger kastet inn Theo Walcott og Tomas Rosicky. Da ble det straks mer sting over laget, og Liverpool rygget lenger og lenger inn mot egen 16-meter.

Rosicky så nok skuddet i mål da han curlet ballen opp mot lengste kryss fra 13-14 meter etter 85 minutter, men da viste Reina sin klasse og dyttet ballen over tverliggeren.

Men den prestasjonen overskygges langt på vei av den håpløse inngripenen minuttet før slutt - for det baklengsmålet må han ta fullt og helt på sin kappe.

PS! På overtid fikk Laurent Koscielny - mannen som ble taklet tøft av Joe Cole i 1. omgangs siste minutt - utvist etter å ha fått sitt andre gule kort. Det var en streng avgjørelse, ettersom hånda på ingen måte søkte ballen midt på banen.