To rekorder av Bergqvist

LAUSANNE (NTB): Svenske Kajsa Bergqvist imponerte voldsomt da hun to ganger satte svensk rekord i høyde under et Grand Prix-stevne i Lausanne tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Først gikk Bergqvist over 2,02 meter i første forsøk, og deretter slo hun til med 2,04 i tredje og siste forsøk. Begge høydene var svenske rekorder.

- Dette føles helt utrolig, sa Bergqvist til det svenske nyhetsbyrået TT etter konkurransen.

Stevnet i Lausanne var bare hennes tredje for sesongen, men med 2,04 sendte Bergqvist en kraftig advarsel til sine konkurrenter foran EM i München i august.

- Jeg tenkte på å gi meg da jeg gikk over 2,02. Da var jeg selvsagt strålende fornøyd, og jeg ville ikke pådra meg noen unødvendige skader. Men følelsen var veldig god hele kvelden, og jeg ville gjerne gjøre noen flere hopp. Jeg trodde knapt det var sant da lista ble liggende på 2,04, fortalte Bergqvist.

Hun hadde selv den gamle svenske rekorden i høyde med 2,01.

Stevnet i Lausanne ble et skikkelig kvalitetsstevne, og blant høydepunktene var Bernard Lagats årsbeste i verden på 1500 meter med 3.32,24.

Francis Obikwelu vant både 100 og 200 meter, mens Marion Jones oppskriftsmessig vant kvinnenes korteste sprint på 11,04.

Maria Mutola løp på årsbeste i verden på 800 meter, hun fikk tiden 1.56,25. Også Gail Devers 12,40 på 100 meter hekk var årsbeste i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer