Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kobe Bryant:

To reportere beklager

Både ABC-reporter Matt Gutman og MSNBC-reporter Alison Morrison beklager sin egen dekning av helikopterulykken hvor Kobe Bryant omkom.

- FOR LAVT: Basketballegenden Kobe Bryant døde i en helikopterulykke søndag 26. januar. Det var ni mennesker om bord i helikopteret, inkludert Bryants 13 år gamle datter. Alle døde da helikopteret krasjet. Lydopptak viser at piloten ble advart om at helikopteret fløy for lavt sekunder før det forsvant fra radaren. Vis mer

Søndag omkom basketballikonet Kobe Bryant (41), dattera Gianna (13) og sju andre personer i en helikopterulykke i delstaten California. Siden har to reportere rykket ut og beklaget sin dekning av ulykken.

Det var kjendisnettstedet TMZ som først fikk kritikk for at de meldte om Bryants dødsfall før politiet hadde rukket å varsle pårørende. Seinere ble søkelyset rettet mot ABC-reporter Matt Gutman og MSNBC-reporter Alison Morris.

TRAGEDIE: Kobe Bryants og hans datter, Giannas, tragiske bortgang har rystet en hel verden det siste døgnet. Video: Eurosport Norge / NBC News Vis mer

Suspendert

I en direktesending kort tid etter ulykken rapporterte Gutman at Bryant og alle hans fire døtre omkom. Dette stemte ikke da det var bare Bryant og dattera Gianna som befant seg i helikopteret.

Torsdag opplyste ABC overfor Los Angeles Times at de har besluttet å suspendere Gutman på ubestemt tid.

- Å gjengi fakta presist er et av de viktigste elementene i journalistikk. Som Gutman erkjente på søndag, så var ikke hans gjengivelse presis, og sto ikke til våre redaksjonelle standarder, uttalte ABC til avisa.

Gutman beklaget til Bryant-familien i en uttalelse.

- Vi er i en bransje hvor vi stiller krav til andre. Jeg holder meg selv ansvarlig for den forferdelige feiltakelsen, som jeg angrer dypt. Jeg vil personlig beklage til Bryant-familien for deres tap, og for all ekstra belastning jeg har påført dem.

Storm i sosiale medier

MSNBC-reporter Alison Morris møtte sterk motbør i sosiale medier tidligere denne uka da artisten 50 Cent delte en video av hennes rapportering om ulykken.

I videoen høres det ut som at Morris snakker rasistisk om Bryants tidligere basketballag Los Angeles Lakers. Morris rykket raskt ut på Twitter og forklarte at det hele var en feiltakelse og at hun blandet ordene «Knicks» og «Lakers», og dermed sa «Nakers».

- Vær så snill og tro meg på at jeg aldri ville ha benyttet meg av et rasistisk begrep. Jeg beklager for all forvirring dette har skapt, skrev hun på Twitter.

TÅRER: Shaquille O'Neal lot tårene strømme på da han snakket om Kobe Bryant. Video: CNN/TNT. Vis mer

Ulykken

Det var søndag at helikopteret med totalt ni personer om bord styrtet i Calabasas i California.

Etter ulykken har det blitt kjent at værforholdene på tidspunktet var såpass vanskelige at politiets helikoptre var underlagt flyforbud. Tirsdag uttalte Den amerikanske havarikommisjonen at helikopterpiloten fikk innvilget spesialklarering til å fly minutter før ulykken inntraff.

På grunn av tjukk tåke, fikk ba piloten om tett oppfølging fra flyoperatører underveis. På tidspunktet fløy piloten for lavt til at operatørene kunne bistå, og ble bedt om å fly høyere.

Minutter seinere ble signalet brutt, og helikopteret styrtet.

Kobe Bryant regnes som én av de aller største innen basketball sammen med stjerner som LeBron James, Magic Johnson, Michael Jordan og Shaquille O'Neal.