Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-trøbbel for Åge Hareide

To ribbeinsbrudd og punktert lunge: VM over for Kvist

Fotball-VM er over for den danske veteranen William Kvist. FCK-spilleren pådro seg to ribbeinsbrudd og punktert lunge i åpningskampen mot Peru.

SKADET: William Kvist mister resten av VM. Foto: AFP PHOTO / JUAN BARRETO
SKADET: William Kvist mister resten av VM. Foto: AFP PHOTO / JUAN BARRETO Vis mer

Kvist måtte bæres ut i annen omgang etter et ublidt møte med Peru-spissen Jefferson Farfáns kne, og det var allerede da mistanke om ribbeinsbrudd. Det ble bekreftet etter undersøkelser på sykehus.

Søndag gjorde landslagssjef Åge Hareide det klart at Kvist har spilt ferdig i VM.

- Vi mister en solid spiller med masse erfaring, men vi kan ikke bruke så mye tid på det. Vi må bare greie oss uten ham, sa Hareide.

Stort tap

- Det er et stort tap for oss. Han er en stor personlighet både på og utenfor banen. Han setter ofte dagsorden, sa keeper Kasper Schmeichel.

- Det er veldig synd for ham. Jeg vet hvor hardt han har arbeidet og hvor mye VM betydde for ham. Han har hatt en frustrerende sesong i FC København, og dette var en god sjanse til å legge det bak seg.

Hareide erstattet Kvist med Lasse Schöne lørdag, og Ajax-spilleren er heteste kandidat til å ta Kvists rolle ved siden av Thomas Delaney sentralt på midtbanen.

- I utgangspunktet tar Lasse over. Det kan passe godt mot Australia, som er vår neste motstander. Han er jo en ballspiller. Han har litt andre egenskaper enn William, som er sterkere defensivt, sa Hareide.

Verste som kan skje

- Vi er forskjellige typer og fyller rollen på ulike måter, men spillemessig behøver det ikke å bety så mye, mener Schöne, som synes synd på Kvist.

- Det er det verste som kan skje en spiller. Han var med hele veien og spilte alle kvalifiseringskampene, og så skjer noe slikt etter en halv time.

Danmark må dermed greie seg med 22 spillere resten av mesterskapet, ettersom skadde spillere ikke kan erstattes etter at turneringen er i gang.

Danmark fikk en god start på VM med 1-0-seier over Peru, men tapet av Kvist er et tilbakeslag for Hareide.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media