Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To røde da Liverpool brøt tapsrekka mot United

Dramatisk storkamp på Anfield.

VILL JUBEL: David Ngog scoret andremålet mot Manchester United og ble overfalt av spillerne, deriblant keeper José Reina. Foto: AFP
VILL JUBEL: David Ngog scoret andremålet mot Manchester United og ble overfalt av spillerne, deriblant keeper José Reina. Foto: AFP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Liverpool - Manchester United 2-0.

Dersom hjemmelaget hadde tapt i dag, hadde spillerne levert den verste tapsrekka til Liverpool siden 1953. Det er ikke rart de eksploderte fra start - men avgjørelsen lot vente på seg.

Etter fire strake tap reiste Liverpool seg definitivt mot United. Dermed er de «bare» fire poeng bak Manchester United, men det er seks opp til serieleder Chelsea.

Det er uansett en del kilo som er løftet bort fra Rafa Benitez' skuldre, etter at Fernando Torres og David Ngog sikret seier i dramaet mot United - hvor både Nemanja Vidic og Javier Mascherano ble utvist.

- Jeg har bare forsøkt å gjøre jobben min. Det eneste måten å snu ting på i fotball er ved å vinne kamper, sier Benitez til Sky Sports.

BADEBALLTIFO: Både Liverpool- og United-supportere kastet badeballer inn på banen. Foto: AP
BADEBALLTIFO: Både Liverpool- og United-supportere kastet badeballer inn på banen. Foto: AP Vis mer

Nye badeballer
Den siste uka har det også vært mye snakk om badeballer, og før kampen kastet også tilskuerne en haug oppblåsbare baller inn på banen - de fleste av dem kom fra The Kop

Det var liten tvil om hvem som var mest gira før denne kampen. Liverpool måtte klare seg uten en skadd Steven Gerrard, som satt sammen med kona Alex Curran på tribunen, men Fernando Torres rakk kampen.

- Spillerne viste karakter fra start, og med fansen i ryggen spilte vi med 12 mann, sier Benitez.

Bortsett fra et korrekt annullert Wayne Rooney-offsidemål, handlet alt om hjemmelaget i starten.

Fabio Aurelio skrudde et frispark over muren og Edwin van der Sar måtte strekke seg helt opp til krysset for å holde kula unna nettmaskene. Nederlenderen reddet også returen fra landsmann Dirk Kuyt, og Fernando Torres traff ikke skikkelig da han forsøkte seg.

1-0: Fernando Torres viste styrke d han holdt Rio Ferdinand unna og sendte Liverpool i ledelsen. Foto: REUTERS
1-0: Fernando Torres viste styrke d han holdt Rio Ferdinand unna og sendte Liverpool i ledelsen. Foto: REUTERS Vis mer

Like etter var Kuyt frampå igjen. Lucas stormet framover, men pasningen ut til Kuyt kom litt bak arbeidshesten. Kuyt klarte likevel å komme til avslutning etter hvert, men skuddet gikk utenfor.

Straffesituasjoner
Liverpool presset veldig høyt og aggressivt i starten, men de klarte ikke gjennomføre dette hele omgangen. Derfor kunne United overta mer og mer utover i omgangen.

Rooney fikk sjansen på en heading etter et Antonio Valencia-innlegg, men han fikk ikke skikkelig trykk i hodestøtet.

Trykk var det definitivt da Jamie Carragher kastet seg inn i en takling av Michael Carrick rett på innsida av straffefeltet. Han var derimot på ballen først, selv om Uniteds midtbanespiller ble meid ned etterpå.

Også i motsatt ende hadde vi en straffesituasjon i førsteomgangen. Kuyt ble klart holdt av Dimitar Berbatov på en dødball - og nederlenderen gikk i bakken.

ETTERLENGTET SEIER: Liverpool-gutta kan nå senke skuldrene, etter fire strake tap. Foto: REUTERS
ETTERLENGTET SEIER: Liverpool-gutta kan nå senke skuldrene, etter fire strake tap. Foto: REUTERS Vis mer

Dommer Andre Marriner overså dette, selv om det per regelbok var en forseelse.

Sterkt av Torres
Andreomgangen startet som den første, med et voldsomt Liverpool-trykk. Og som i den første spilte United seg gradvis inn i kampen igjen. Helt til de helrøde scoret.

25 minutter før slutt spilte Yossi Benayoun en perfekt stikker mot Torres. Han snek seg mellom Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, og var veldig sterk da han klarte å holde Ferdinand unna. Alene med van der Sar, fra skrått hold, banket han ballen opp i nettaket til 1-0.

Da det gjensto 16 minutter av kampen løp Michael Owen inn på Anfield med United-drakt for første gang. Pipekonserten var betydelig, men ikke øredøvende.

United presset mot slutten, men de sleit med å spille seg til de store sjansene.

SKADD: Steven Gerrard så kampen fra tribunen, sammen med kona Alex Curran. Foto: AFP
SKADD: Steven Gerrard så kampen fra tribunen, sammen med kona Alex Curran. Foto: AFP Vis mer

Seks minutter før ordinær tid var omme fikk de derimot denne sjansen. Valencia klinket ballen i tverrliggeren fra nesten død vinkel, men han burde løftet blikket.

45 grader ut i feltet sto nemlig Carrick, helt alene. Med halve målet åpent.

Rød avslutning
Noen minutter før slutt rev Carragher ned Owen. Mange ropte på rødt, men midtstopperen fikk bare gult. Årsaken er nok at Owen var på vei skrått ut mot hjørnet, og ikke rett på mål.

- Jeg følte egentlig at det var han som dro ned meg, sier Carragher med et smil til Sky Sports.

Vidic så derimot det røde kortet, da han rev ned Kuyt på midtbanen.

Liverpool-spilleren var på vei gjennom, men ble holdt igjen av United-spilleren - som hadde gult fra før. En soleklar avgjørelse.

STOPPET AURELIO: Edwin van der Sar strekker seg mot krysset for å stoppe et Fabio Aurelio-frispark. Foto: AFP
STOPPET AURELIO: Edwin van der Sar strekker seg mot krysset for å stoppe et Fabio Aurelio-frispark. Foto: AFP Vis mer

Og dette er faktisk serberens tredje røde kort på de tre siste kampene mot Liverpool.

Javier Mascherano ville ikke være noe dårligere. Han forsøkte å stoppe en utrusende van der Sar, men var altfor sein - og fikk sitt andre gule kort.

Overtida ble selvfølgelig lang på Anfield, og sekunder før den var over ble Torres-erstatter David Ngog spilt gjennom. Han scoret sikkert under den nederlandske keeperen. Nå får Benitez litt arbeidsro igjen, etter at spanjolen har vært under et voldsomt press de siste ukene.

- Men vi kan ikke bli for begeistret. Det er en ny kamp igjen på osndag (Arsenal i ligacupen), sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media