Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

To røde til Arsenal

PSV er videre.

Arsenal fikk Lauren og Patrick Vieira utvist, men berget 1-1 borte mot PSV Eindhoven. Nå kan laget avgjøre på egen hånd med seier over Rosenborg.

Med 2-2 mellom RBK og Panathinaikos i Trondheim er det klart at Guus Hiddinks PSV er klar for cupspillet med 10 poeng. Arsenal ligger på den viktige 2. plassen med 7 poeng, ett foran enn Panathinaikos.

Dermed vil Arsenal være klar for cupspillet med seier over RBK på Highbury 7. desember. Skulle RBK klare uavgjort og Panathinaikos slår PSV i Hellas, er Arsenal henvist til UEFA-cupen.

Formlaget PSV Eindhoven startet som gruppeleder hjemme i Eindhoven. Og Arsenal fikk en elendig start. Kun åtte minutter var spilt da ballen lå i nettmaskene bak Jens Lehmann. Den nederlandske landslagsspilleren André Ooijer fikk stå umarkert og heade inn van Bommels hjørnespark.

Mer Henry-magi

Etter en god start på sesongen har Arsenal tapt terreng både i den engelske eliteserien og i mesterligaen. Før onsdagens kamp hadde Arsène Wengers mannskap spilt tre strake uavgjortkamper i klubbturneringen etter å ha tatt ledelsen i samtlige oppgjør.

Laget er ikke i form, rett og slett. Thierry Henry klarte likevel å utligne etter 31 minutter. Scoringen kom etter samspill med Fredrik Ljungberg.

Dette var PSVs første baklengs på hjemmebane på over tre måneder, og Henrys 34. mål i mesterligaen.

Utover i 2. omgang var det tydelig at begge lag var redd for å tape. 20 minutter ut i omgangen ble Arsenal redusert til ti mann for første gang siden februar da Lauren pådro seg sitt andre gule kort.

Den kamerunske forsvarsspilleren fikk først det gule etter 48 minutter for protester mot dommeren. Det andre fikk han for en farlig takling.

To røde

Med ti mann var det Arsenal som hadde de største sjansene etter det røde kortet. Publikum i Eindhoven så ut til å være minst like opptatt av resultatet i Trondheim, der uavgjort ville bety at PSV var videre.

Så, etter 78 minutter, skulle Arsenal bli redusert til ni mann etter utvisningen av kaptein Patrick Vieira. Han måtte i dusjen etter felling av Park, og en nervøs Arsène Wenger måtte konstatere at dette ville bli tøft.

Selv med to mann mer på banen ville PSV være fornøyd med 1-1 så lenge det sto uavgjort i Trondheim. Laget kunne avgjort i sluttminuttene, men det endte med poengdeling.

Dermed tyder mye på at Arsenal slår følge med Chelsea og Manchester United til cupspillet. Det fjerde engelske laget, Liverpool, må vinne den siste kampen mot Olympiakos på Anfield. (©NTB)

KAPTEIN FRA BORD:</B> Patrick Vieira har blitt utvist og overlater kapteinsbindet til Thierry Henry. Foto: Ap/Scanpix
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media